//
you're reading...
ACTUALITATE

Liceul Tehnologic Constantin Filipescu sponsorizat de caracalenii din diaspora!

 

 

 

La mijlocul acestei luni, 14 iunie a.c., la Liceul Tehnologic Constantin Filipescu, din municipiul Caracal, au ajuns 14 colete cu jucarii şi haine din Anglia, prin contribuţia caracaleanului Nick Radu.

Totul a fost posibil şi prin bunăvoinţa firmei ATLASSIB care a asigurat transportul.

De asemenea, au colaborat cu Liceul Tehnologic Constantin Filipescu şi Spitalul Municipal, partener la această donaţie, prin directorul medical dr. Tuţă Mihnea.

Despre caracaleanul Nick Radu se ştie că  provine din cartierul Carpaţi din municipiu şi că nu a uitat niciodată de unde a plecat, acesta încercând, de fiecare dată, să ajute oraşul cu ce poate.

“Deocamdată, am donat: $ 10.000 plus £4.000 pentru reabilitarea blocurilor de pe Carpaţi, am promovat orasul Caracal pe plan mondial ( Caracalul a reprezentat Europa la Campionatul Mondial de Fotbal – Brazilia 2014). Am trimis patru tineri din Carpaţi pe Maracana din Rio de Janeiro, Brazilia, unde l-au întâlnit pe Cristiano Ronaldo. Am donat oraşului şi împrejurimi un număr de 58 saci de jucării şi îmbrăcăminte şi actualmente fac strângere de fonduri pentru Pediatria Spitalului din Caracal. Eu pe plan profesional sunt director al unei companii educaţionale în U.K. ce oferă consultanţă şi training”, declară caracaleanul Nick Radu.

Despre Liceul Tehnologic Constantin Filipescu din Caracal se poate spune că este  unicat în Olt, nu mai puțin de 95 la sută dintre elevi fiind de etnie rromă, grupul profesoral, fiind unul bine instruit, educat și mai ales unit!

Nu mai departe de 2014, liceul a reuşit să adune fonduri extrabugetare de peste… 700 milioane ROL!!! Iar anul trecut, Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu”, în colaborare cu Grupul de Iniţiativă, Primaria Municipiului Caracal și Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, printr-un proiect educational adresat copiilor spre a-şi ocupa activ timpul liber prin pregătirea acestora pentru un stil de viaţă sănătos şi prin transmiterea unor valori sociale importante ca autodisciplina, solidaritatea, spiritul de echipă, toleranţa şi sportivitatea.

De asemenea, tot anul trecut, trebuie amintit şi Proiectul TOŢI NE IMPLICĂM în cadrul  “zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”, ce a condus la reabilitarea a cinci săli de clasă, în decursul a două luni, cu destinaţia unor ateliere de lucru, precum şi la creşterea nivelului de implicare a 20 de părinţi şi 30 de adulţi romi din comunitate prin realizarea lucrărilor de reabilitare, pregătirea şi organizarea unor ateliere de lucru,  în vederea îmbunătăţirii relaţiei comunitate-şcoală- factori externi.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Recent Posts

June 2017
M T W T F S S
« May   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertisements
%d bloggers like this: