//
you're reading...
MONDEN

Prea multe „selfie” ascund anumite tulburări psihice!!!

woman-selfie

Celebrele „selfie-uri” ascund în opinia psihanaliştilor numeroase probleme de sănătate mintală în rândul celor care le practică.

Patru psihanaliști, din cadrul Universității Birmingham, consideră că maladia din spatele „selfie-ului” exprimă o tulburare dismorfică a trupului (TDC) , cunoscută și sub numele de urâțenie a trupului.

TDC poate apărea încă din adolescență!

Atunci când individul devine conștient de defectele sale și astfel persoanele apelează la „selfie” pentru a încerca să găsească unghiul corect pentru a-și ascunde defectele fizice.

Astfel poate ajunge la un comportament obsesiv.

Oamenii, cu precădere fetele, petrec multe ore din zi pentru a se fotografia, ca, apoi, în cele din urmă să încarce fotografia perfectă pe Facebook.

După care așteaptă confirmarea prietenilor virtuali și dacă acest lucru se întâmplă tinerii dezvoltă o manie, perfecționism, narcisism, personalitate izolată sau chiar respingere socială, tulburări psihice maniacale sau chiar sensibilitate stranie la acceptarea realității.

De punctat faptul că acest comportament nu este unul normal şi toţi cei îl practică put avea nevoie  să-și conștientizeze urgent o astfel de tulburare psihică.

TDC este o boală cronică, de durată, care dacă este lăsată să evolueze va „măcina” încet din interior viața individului, putând să îi dezorganizeze viața.

Concluzionând, pentru a nu vă speria, selfie-urile nu, nu vă fac neapărat nebuni, dar ca în orice chestiune, cantitatea, densitatea, repetitivitatea, faptul că trucăm fotografiile… acest lucru poate denota și altceva. Așadar, atenție!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

November 2016
M T W T F S S
« Aug   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Advertisements
%d bloggers like this: