//
you're reading...
ACTUALITATE

Faceți ceea ce vreți!!!

Actor Richard Gere arrives on the red carpet for the 85th Annual Academy Awards on February 24, 2013 in Hollywood, California. AFP PHOTO/VALERIE MACON (Photo credit should read VALERIE MACON/AFP/Getty Images)

De multe ori ne-am întrebat care e calea cea mai bună de urmat în viață? Personal cred că e … cumpătarea. Un pic din toate…

Se pare că un celebru actor american e de altă părere. Așadar… de la Richard Gere citire:

” Mama unuia din prietenii mei întotdeauna ducea un mod de viață sănătos. Ea prefera numai mâncare sănătoasă, nu fuma și nu consuma alcool, practica sportul și se temea să stea la soare fără cremă cu protecție UV. Ea își consulta mereu nutriționistul și respecta cu strictețe toate recomandările acestuia. Aveam impresia că femeia era obsedată de sănătatea sa. Acum are 76 de ani, și i-a fost depistat cancer la piele. Pe lângă toate, femeia are și osteoporoză în stadiu grav.
Tatăl prietenului meu nu și-a limitat plăcerile vieții deloc. Nu a practicat nici un fel de sport, a mâncat din abundență, iar untul îl ungea direct pe bacon. Își permitea să servească alcool și se bronza la soare până când nu se alegea cu arsuri solare.
Pot spune că toată viața lui, el și-a bătut joc de părerile și recomandările doctorilor și a trăit așa cum îi  plăcea.

Acum are 81 de ani și doctorii spun că sănătatea lui este perfectă, asa cum rareori vezi la oameni mult mai tineri.

Oricare ar fi fost străduințele voastre, niciodată nu veți putea scăpa de otrava din voi.  Mai târziu sau mai devreme acestea vă vor ajunge. Precum a spus mama prietenului meu: “Dacă aș fi știut cum va arata sfârșitul vieții mele, nu aș fi oferit un gram de valoare cuvintelor doctorilor”.

Aceasta se numește viață, și de aici nimeni nu scapă viu. Așadar, nu trebuie să ne punem pe planul secundar. Până aveți timp, trăiți din plăcere, ziua de mâine poate să nu mai vină.

De-aceea, faceți ceea ce vreți. Mâncați, faceți băi de soare, nu va rușinați să leneviți uneori. Fiți stranii și prostuți. Fiți voi înșivă, pentru altceva nu aveți timp!”

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

August 2016
M T W T F S S
« Jul   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: