//
you're reading...
ACTUALITATE

Proiecte educaţionale în sprijinul elevilor

filipescu

Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu”, Caracal, este al doilea cămin pentru cei 511 elevi. Acestor copii, proveniți din grupuri vulnerabile, dorim să le asigurăm condiţii optime prin accesare de fonduri comunitare. Ne impunem să schimbăm paradigma traditională centrată pe predare/profesor cu o paradigma nouă, centrata pe învățare/elev, în cadrul unei educații permanente, în a cărei interfață, pe lângă profesor, să intervina gama largă a posibilităților oferite de dotări corespunzătoare. Prin mixul de activități desfăşurate la Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu”, în colaborare cu Grupul de Iniţiativă, Primaria Municipiului Caracal și Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, încercăm să-i motivăm, spre a-şi ocupa activ timpul liber prin pregătirea acestora pentru un stil de viaţă sănătos şi prin transmiterea unor valori sociale importante ca autodisciplina, solidaritatea, spiritul de echipă, toleranţa şi sportivitatea.

Întotdeauna în viaţă trebuie să ne stabilim un ţel, noi vrem să ne implicăm în a-i ajuta pe elevii noştri să-şi realizeze acel ţel. Lipsurile comunității din care fac parte elevii liceului nostru sunt multiple și variate, dar ne propunem atragerea lor spre şcoală prin educarea în spiritul solidarităţii . Astfel, vom iniţia Proiectul TOŢI NE IMPLICĂM în cadrul  “zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”

Obiectivele proiectului sunt:

O1. Reabilitarea a 5 săli de clasă , în decursul a două luni, cu destinaţia unor ateliere de lucru;

O2. Creşterea nivelului de implicare a 20 de părinţi şi 30 de adulţi romi din comunitate prin realizarea lucrărilor de reabilitare, pregătirea şi organizarea unor ateliere de lucru,  în vederea îmbunătăţirii relaţiei comunitate-şcoală- factori externi.

Proiectul se desfăşoară în perioada 15 iunie-31 august 2016

Valoarea totală este de 12000 lei, din care 8000 lei finanţare Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi 4000 lei cofinanţare locală.

Considerăm că prin acest proiect ne îndreptăm spre nevoia copiilor de a avea lângă ei  membrii familiei şi ai comunităţii, spre nevoia de socializare prin adaptare la celălalt şi spre  nevoia desfăşurării activităţilor într-un spaţiu sigur şi atractiv . De asemenea, scopul    este de a creşte  nivelul  de cunoaştere la nivelul  comunităţii asupra  drepturilor  şi facilităţilor sociale pe care le au,  dar şi de a atrage  resurse umane pregătite  pentru paticiparea  la un dialog eficient cu instituţiile locale  abilitate  în a oferi servicii de specialitate.

Despre zefiR

Proiectul “zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune” este inițiativa unui consorțiu coordonat de Terre des Hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT, Fundația Pestalozzi, Habitat for Humanity România și SASTIPEN.

zefiR se bazează pe o abordare integrată privind sănătatea și educația, ca arii prioritare de acțiune, alături de locuire – ca domeniu complementar, având la bază dezvoltarea comunitară ca abordare transversală.

http://www.zefirincomunitate.ro

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

June 2016
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Advertisements
%d bloggers like this: