//
you're reading...
ACTUALITATE

MANIFESTUL PARTIDULUI SOCIALIST ROMAN

pas-logo-nou-150x150

Au trecut 25 de ani de la “Evenimentele din 1989”, 25 de ani de aşteptare, 25 de ani de speranţa şi umilinţa pentru marea majoritate a populaţiei, 25 de ani de minciuni şi jaf fără ca cineva să descifreze sau să spună adevărul despre ceea ce s-a intamplat atunci şi cauzele reale care au dus la prăbuşirea unui sistem economic bine pus la punct al statului român.
Hoţii şi escrocii, care s-au perindat prin conducerea statului, fie în opoziţie, fie pe la guvernare nu au avut altă treabă decât aceea de a jefui avuţia naţională şi de a dezmembra economia statului roman, funcţionabilă, perfectibilă şi cu multe pieţe de desfacere în lume,dupa ce au profanat “revoluţia” – făcută în folosul unora fără de neam şi ţară, şi nu în al poporului român – ne confruntam astazi cu :
– somaj cronic, – instabilitate monetară, – insecuritate socială,
– sarăcirea până sub limita pragului de existenţă a peste 60% din populaţia ţării.
Cine se face vinovat de acest dezastru naţional nemaiîntâlnit în întreaga istorie milenară a românilor ? Exista un singur raspuns : sunt cei care peste noapte au devenit miliardari, proprietarii peste agoniseala milioanelor de cetăţeni ai României !
Partidul Socialist Român, susţine cu tărie că toate guvernele de după 1989 se fac vinovate de acest dezastru. Noi spunem TOATE deoarce dezmăţul de jefuire a românilor a inceput o dată cu cuponiada şi aruncarea la fier vechi a întregii industrii române, de primul guvern , de aşa zisa “coaliţie” a primelor partide de dezmembrare economică a ţării, sub oblăduirea unui preşedinte de rebut comunist, culminând cu marea privatizare a orice, mergând pe principiul “după noi praful şi pulberea” ,şi aşa a fost ! Au distrus ca lăcustele toata avutia tarii si aceasta, in mod deosebit, sub oblăduirea “tătucului”. Au distrus mândria de a fi cetăţean român !
Falsificând realitatea şi folosindu-se de legi făcute pentru interese meschine, protecţioniste, folosind toate reţelele şi structurile statului de “drept” au distrus şi au vândut totul…în present, marea masă a populaţiei a ajuns “la sapă de lemn “, unii nemaiavând nici după ce să bea apă.
Unde am ajuns ???
A fost distrusă agricultura în toate structurile sale, începând cu distrugerea sistemului cooperatist şi de stat, a sistemului de irigaţii, a complexelor agricole specializate, culminând cu gospodăria privată. Nici in timpul celui de al doilea razboi mondial, hrana noastră cea de toate zilele nu era adusă de aiurea, astazi peste 80 % importam, fară sa reacţionăm, măcar fie şi numai prin demnitate, în conditiile in care Dumnezeu ne-a dat o tara minunata.
Toti conducatorii nostri merg in genunchi si ne indatoreaza ,pe noi si urmasii,urmasilor nostri fata de sistemul “BANCAR TICALOSIT” . Noi am devenit o piata de desfacere pentru “altii”, iar acestia desi ne fura fara rusine ne mai cer sa aplicam, in regim de urgenta ,“solutii salvatoare” dovedite însă ,prin aplicarea lor in alte tari ale lumii,ca fiind profund gresite, ele adancind si mai mult prapastia sclaviei financiar-bancare. Din acest motiv a ajuns romanul sa fie sclav in tara sa, totul fiind distrus sistematic, bucata cu bucata !
Avem pamant dar nu avem agricultura! Nu avem mijloace de productie pentru ca toate au fost distruse! Nu mai avem zootehnie, au fost distruse plantatiile de pomi si arbusti fructiferi, padurile au fost si ele “exportate”,ca si fierul “vechi”,in dispretul total al legii – desertificarea fiind doar o parte a nenorocirilor provocate asupra noastra si a copiilor nostri. Au fost distruse sistemele de hidroamelioratii, institutele de cercetare, scolile agricole de inalta performanta si desigur industriile conexe de prelucrare,stocare si distributie a produselor agricole.
Toate acele asa zise “restructurari” au culminat cu distrugerea intregului patrimoniu national, creat cu truda si multa sudoare de poporul roman. Astfel s-a ajuns la o saracire inimaginabila a populatiei din mediul urban si rural, si nu numai, dar si la aparitia ,din nefericire, a unui alt tip de populatie si anume , patroni si sclavi ,singura tinta a “fermierului roman” devenind “sclavia agrícola”.
Este timpul sa punem capat acestei umilinte la care este supus poporul roman !
Este timpul pentru afirmarea demnitatii si inteligentei romanului !
Partidul Socialist Roman poate sa fie motorul renasterii nationale!
Romani! Veniti alaturi de noi pentru ca doar impreuna vom reusi sa :
– Eliminam hotia si escrocheria care a condus la jefuirea poporul roman si sa pedepsim, prin forta legii, pe toti aceia care fara rusine si fará mila au adus tara in pragul colapsului colonial;
– Recuperam bogatiile si averile furate prin eludarea legii, inginerii financiare, prin jaf si furt ;
– Recuperam bogatiile subsolului precum si a mijloacelor de productie si serviciilor de interes national ;
– Tragem la raspundere penala pe toti oamenii politici care se vor dovedi ca au lucrat contra tarii, sprijinind afacerile frauduloase ;
– Interzicem ca, in viitor, oamenii politici sa nu mai aiba posibilitatea de a face parte din consiliile de administratie ale diferitelor banci sau intreprinderi ;
– Declaram teritoriului Romaniei ca proprietate inalienabila si imprescriptibila a neamului romanesc .
Nu vom permite ca la adapostul formulelor ca trebuie sa fim cetateni europeni sa se instaleze o clasa oligarhica si tiranica, pe spatele celor ce muncesc, fluturand prin vazduh lozincile : “ asa servim Patria” – pe care ei nu o iubesc, “il iubim pe Dumnezeu” – in care ei nu cred , “ne iubim Biserica” – in care ei nu intra niciodata sau “Armata” – pe care o trimit la razboi cu bratele goale.
Partidul Socialist Roman poate face ceea ce isi propune numai cu participarea, alaturi de el , a tuturor romanilor, oriunde ar fi ei astazi si in viitor !

Putem sa stopam saracia numai daca vom aplica in mod inteligent si eficient noi politici financiar-salariale si fiscale, care sa conduca la :
a) Crearea si asigurarea locurilor de munca, educatie, asistenta sociala, cultura, etc. ,obiective care sunt specifice ideologiei socialismului actual , chiar si unor norme UE.
b) Renasterea agriculturii moderne : Agronomie – cultura mare /legumicultura si refacerea sistemelor de irigatii, Zootehnie , Horticultura, Apicultura, piscicultura etc.Renasterea industriei specifice constructiei de masini pentru agricultura .Toate acestea vor fi infaptuite prin urmatoarele forme de proprietate:de stat, cooperatista, individuala si mixta ;
c) Reindustrializarea tarii prin cresterea contributiei creativitatii proprii , sustinerea infintarii si dezvoltarii IMM-lor, de stat, private, sau mixte, pentru orizontala din domeniile industriei nationale, cu piata de desfacere specifica ;
d) Modernizarea serviciilor in domeniile educatiei, cercetarii stiintifice si a sanatatii populatiei ;
e) Crearea unei suprastructuri moderne, atat in mediul urban cat si rural.
Cat priveste asigurarea resurselor financiare pentru operationalizarea programului nostru , noi credem ca acestea exista in mod real, trebuie numai ca acestea sa fie identificate,preluate si investite in mod inteligent si eficient.
Noi nu excludem nici posibilitatea de completare a unor eventuale nevoi prin preluarea, pe cale legala, a capitalurilor care ne-au fost furate de catre cei care au jefiut fara mila avutia nationala .
La intrebarea daca este posibil sa realizam cele propuse,noi socialistii spunem ca este !
Tara are specialisti, poporul roman a dovedit, in situatii grele, ca poate sa-si reconstruiasca avutia, evenimentele petrecute imediat dupa cel de al II-lea razboi mondial confirmand acest lucru, nimic nu poate fi contestat, in nici un fel, realitatea confirmand demersul nostru.
Partidul Socialist Român consideră că socialismul nu mai poate fi identificat cu o dogma, o ideologie care si-a epuizat forta, el a devenit o adevarata mişcare sociala , care a cuprins masele largi ale globalismului prezent, ramânând în acelaşi timp o revendicare faţă de inegalitatea socială şi economică. Interacţiunea dintre intelectuali, muncitori, ţărani şi alte categorii sociale a fost cea care a cristalizat conştiinţa socialistă de mase. Iată motivul pentru care partidul nostru duce o politică reformist-graduală, pozitiv-selectivă, îmbrăţişând ideea socialismului democratic de tip modern, progresist , dezavuând dictatura şi învăţând din succesele şi erorile trecutului.
Cel ce tine la demnitatea sa si a poporului roman, trebuie sa vina alaturi de noi, de Partidul Socialist Roman, pentru ca numai asa, impreuna, vom reusi sa scapam de saracia si rusinea ce ne apasa, si trebuie sa-i pedepsim exemplar pe cei care ne-au adus in aceasta stare !
Viata este trecatoare , gandeste-te ce fel tara lasam neamului romanesc, copiilor nostri si urmasilor lor, azi, maine si in veacurile viitoare .

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Recent Posts

October 2015
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: