//
you're reading...
Uncategorized

Minel Prina, primarul Slatinei și mâna dreaptă a lui Darius Vâlcov, la pușcăria DNA!!!

prina in stanga, valcov in dreapta

Fără prea multe comentarii, după ce ieri DNA a sărit la gâtul lui Darius Vâlcov, nici Minel Prina, primarul Slatinei și mâna dreaptă a lui Darius , nu a scăpat, astăzi, 14 martie, de mâna DNA.

Așadar, de la procurorii  Direcției Naționale Anticorupție citire:

14 martie 2015
Nr. 508/VIII/3

COMUNICAT

În continuarea comunicatului cu nr. 506/ VII/3 din data de 13 martie 2015, Biroul De Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe 24 de ore, începând cu data de 14.03.2015, a inculpaților:

PRINA MINEL-FLORIN, primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

SUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,
– complicitate la infracțiunea de trafic de influență,
– evaziune fiscală,
– spălare de bani.

Față de inculpații TIMOFTE PETRICĂ BOGDAN și TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 14.03.2015, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,
– complicitate la infracțiunea de trafic de influență,
– evaziune fiscală,
– spălare de bani.

În ordonanțele întocmite de procurori se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe suspectul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.
Astfel, în luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltul” (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă și canalizare în aria de implementare a proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Olt”.
În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava”, „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina” și „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt”.
Cu ocazia derulării procedurilor de licitație membrii comisiei au procedat, la îndemnul suspectului Vâlcov Bogdan Darius, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri.
În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt”, având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări.
Administratorul societății și suspectul Vâlcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei.
Astfel, în baza acestei înțelegeri, începând cu luna decembrie 2010, suspectul Vâlcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani în lei, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania De Apă Olt efectua plăți în contul societății.
Începând cu jumătatea anului 2012, datorită unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plățile către Vâlcov Bogdan Darius.
În acest context, suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu inculpatul Prina Minel-Florin, la vremea respectivă, viceprimar al municipiului Slatina, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens.
De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul și prin intermediul inculpaților Sușală Lucian Petruț, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian și a altui om de afaceri, persoane de încredere din anturajul primarului și viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societăți comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani.
Contractele încheiate între aceste firme, precum și facturile emise în baza acestor contracte erau fictive, atestând împrejurări care nu corespund realității.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpaților Timofte Petrică Bogdan și Tomescu Constantin Cristian li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpații Prina Minel-Florin și Sușală Lucian Petruț să fi prezentați la data de 14 martie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

UPDATE, 14 martie, 23:20:
Primarul din Slatina, Minel Prina, a fost arestat la domiciliu, în baza unei decizii de sâmbătă seara a instanţei supreme, procurorii DNA având suspiciuni că edilul este vinovat de trafic de influenţă, sentinţa fiind luată în dosarul de corupţie al ministrului Darius Vâlcov.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus ca Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, să fie arestat preventiv. El este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscalăş şi spălare de bani.

Deciziile de arestare la domiciliu, respectiv de arestare preventivă, pot fi contestate tot la instanţa supremă.

Ministrul Darius Vâlcov a fost, vineri seară, audiat la DNA. Procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă. La ieşirea din sediul parchetului, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

3 thoughts on “Minel Prina, primarul Slatinei și mâna dreaptă a lui Darius Vâlcov, la pușcăria DNA!!!

 1. Prina Minel Florin este ca si la puscarie. Jilava il mananca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Plus ani de puscarie din urma!

  Posted by Justitiarul | 14,03,15, 12:00 pm
 2. urmeaza Dobra si ai lui

  Posted by ilie | 14,03,15, 2:52 pm
 3. Despre averea lui Darius Vâlcov, din informaţii publice: un apartament în Bruxelles, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia; un apartament în Strassbourg pe numele Vâlcov Roxana, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume; un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la două minute de mers pe jos de pârtia de schi; un apartament central în Monte Carlo, vecin cu Niro.

  Tot în Monte Carlo ar deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRL Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. Etc., etc.

  Posted by Lumea | 17,03,15, 7:11 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

March 2015
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertisements
%d bloggers like this: