//
you're reading...
ACTUALITATE

Românii, obligați să meargă la război?! Tinerii între 20 şi 35 de ani vor fi înrolaţi!!!

ordin-1Dacă ne-iluminații planetei care conduc lumea din umbră vor război, atunci va fi! Pentru ce tinerii noștri să moară? Pentru ca alții să trăiască și să ne fure țara în continuare?!

Așadar:

Autorităţile au aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte la comisiile locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război.

Modelul certificatului medical, care va fi eliberat de medicii de familie, a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

ordin-2

Ordinul de aprobare a certificatului face trimitere la o lege din 2006 care spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

În România există peste 2,1 milioane de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit datelor de la recensământul din octombrie 2011. Ordinul a fost publicat în contextul crizei existente în Ucraina.

Florin Deaconu

UPDATE, 13 februarie a.c.:

MApN subliniază încă o dată că nu a fost declanșat niciun proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor în contextul crizei din Ucraina, după ce în mass-media au reapărut o serie de speculații pe aceasta temă.

“Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României. Mobilizarea rezerviștilor și încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”, se precizează în documentul remis de MApN.

Da? Atunci DE CE?

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Recent Posts

February 2015
M T W T F S S
« Dec   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
Advertisements
%d bloggers like this: