//
you're reading...
ACTUALITATE

Licelul Constantin Filipescu din Caracal a adus anul acesta fonduri extrabugetare de peste… 700 milioane ROL!!!

filipescu caracal

Liceul Tehnologic Constantin Filipescu din Caracal este un miracol, dar nu neapărat unul dat de materia prima din instituția de învățământ  menționată, nu mai puțin de 95 la sută elevii fiind de etnie rromă, cât de grupul profesoral, unul bine instruit, educat  și  unit!

Într-o astfel de unitate școlară, efortul cadrelor didactice este unul deosebit, profesorii trebuie să fie unși cu toate alifiile ca să desfășoare un demers didactic normal fiind dispuși la eforturi suplimentare pentru a aduce copiii de etnie rromă la școală pentru ca aceștia să aibă o șansă de a termina 12 clase.

Cadrele didactice din instituția mai sus menționată au avut amabilitatea de a ne da câteva informații despre Filipescu:

  • Elevii unităţii noastre şcolare provin în procentaj de peste 95 % din grupuri vulnerabile (de etnie rromă), lucrul la clasă fiind dificil cu un număr mare de copii, având în vedere faptul că ei comunică în principal în limba rromani.
  • În încercarea de a le oferi şanse egale, în anul şcolar 2014-2015, unitatea şcolară a adus fonduri extrabugetare în valoare de 71 700 lei din proiecte comunitare : Şcoala de vară (2 500 lei), Joia veselă (1 600 lei), Ziua Ştafetei (1 700 lei), Împreună reuşim! (5 100 lei) – finanţate de către fundaţia Terre des hommes, O carte, o bucurie (1 800 lei – 1 000 volume) – fundaţia Mereu aproape, Şcoala este importantăfilipescu pentru copilul tău (9000 lei) – fundaţia Pact, Şcoală după şcoală (50 000 / an, pe o perioadă de 3 ani) – fundaţia Pestalozzi.
  • Cadrele didactice se implică în comunicarea cu familiile de rromi prin vizitele efectuate săptămânal în comunitate, pentru prevenirea abandonului şcolar, problemă naţională a învăţământului românesc;
  • Familiile sunt sprijinite material prin sponsorizările obţinute de către şcoală de la persoane fizice, juridice;
  • Prin implicarea şcolii a scăzut numărul elevelor care abandonează şcoala la gimnaziu pentru a se căsători, acestea reuşind să finalizeze 8-10 clase;
  • Consilierea acordată de către cadrele didactice a avut drept rezultat inexistenţa actelor de violenţă în rândul elevilor;
  • Absolvenţii profilului tehnic sunt sprijiniţi în găsirea unui loc de muncă, fiind interesaţi de obţinerea certificatului de calificare profesională şi nu de continuarea studiilor prin promovarea bacalaureatului;
  • Şcoala asigură integrarea copiilor în învăţământ încă de la vârsta de 3 ani prin cele 3 grupe de grădiniţă, care funcţionează în comunitate. Pentru a crea condiţii optime desfăşurării activităţii în anul 2015, vom beneficia de sprijin financiar pentru reabilitarea localului şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, prin intermediul fundaţiei Habitat.
  • Adaptarea ofertei educaţionale la posibilităţile materiale precare ale absolvenţilor de gimnaziu prin promovarea învăţământului profesional şi asigurarea bursei profesionale.

Într-adevăr totul pentru elevi, îndiferent de etnia acestora, copii al căror destin nu a fost unul fericit, dar cu atât mai mult merită o șansă la Liceul Tehnologic Constantin Filipescu!!!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Recent Posts

December 2014
M T W T F S S
« Nov   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: