//
you're reading...
ACTUALITATE

Inginerul Constantin Dumitrașcu a murit, în condiții suspecte, în Sierra Leone – la Alro Slatina OMERTA!!!

alro slatina

Un titlu al Ziaristului de Olt, OMERTA – în mass-media din Olt, națională și internațională, un om a murit!!! Crimă?– ma obligă să relatez ceea ce am aflat…

M-am întrebat dacă are sens să mă implic în acest eveniment nefericit…?

Dar după aproape două săptămâni, de când un om, un slătinean, a decedat în condiții suspecte, nimeni nu a scris nici un cuvințel în mass media de orice fel…

Un search pe google al numelui respectivei persoane, inclusiv cu locul unde muncea sau firma la care lucra nu a condus la nimic… Ca și cum nu a existat… Ei bine, omul a existat, avea un nume, avea o viață… E nedrept ca publicul larg să nu afle…

Crimă?! Probabil procurorii de la Parchetul Slatina ar trebui sa ne dumirească…

Dar despre ce este vorba?

Au trecut aproape două săptămâni de când inginerul Constantin Dumitrașcu, 50 de ani, a fost găsit mort în condiții suspecte.

Inginerul Constantin Dumitrașcu era salariatul Alro Slatina, societate ce aparține din Grupul Internaţional Industrial şi de Investiţii Vimetco N.V. care îşi desfăşoară activitatea în industria aluminiului, detaşat în Sierra Leone (Africa), la mina de bauxită ce aparţine grupului Vimetco.

Culmea este că în urmă cu patru ani, un alt inginer Ion Voica, 50 de ani, şeful Atelierului Electric de la Alro Slatina, a murit în aceeași locație. Acesta ar fi făcut stop cardio-respirator.

Din puținele date pe care le deținem, plus nasul nostru de ziariști cu state vechi, ar rezulta că, în cazul inginerului Constantin Dumitrașcu, a avut loc o crimă. Una peste alta e treaba procurorilor să dovedească acest lucru!

Dar, cum corpul lui Constantin Dumitrașcu a fost găsit pe fundul unui lac secat la câțiva zeci de metri de barăcile muncitorilor, iar mașina acestuia la aproape 20 de kilometrii de locul cu pricina… nasc o serie de întrebări… Probabil se dorea ca trupul acestuia sa nu fie găsit niciodată, iar acesta să fie dat dispărut în junglă în zona unde a fost găsită mașina.

Se pare că părerile sindicale ale acestuia în legătură cu soarta Alro Slatina nu coincideau cu cele ale conducerii… Asta ar putea fi o pistă pentru procurori!

Alro Slatina a tăcut și tace mâlc, presa locală la fel, presa națională așișderea! Totuși… un om a murit! Nu se poate să ștergeți existența unui om, respectiv a inginerului Constantin Dumitrașcu!

Oamenii care l-au cunoscut, au spus că: acesta era un om bun, cumsecade, pâinea lui Dumnezeu.

Condoleanțele noastre sincere familiei!

Florin Deaconu

 

Advertisements

Discussion

3 thoughts on “Inginerul Constantin Dumitrașcu a murit, în condiții suspecte, în Sierra Leone – la Alro Slatina OMERTA!!!

 1. România deţinea până în 1998 o industrie de aluminiu integrată. Aveam o fabrică la Oradea unde se producea alumină tubulară, printre singurele locuri din lume. Alumina se producea din cărbune autohton şi apoi era transformată în aluminiu. Alte fabrici care preluau producţia de la Oradea erau ALRO şi ALPROM din Slatina, precum şi ALUM Tulcea. Pe durata a 4 ani, între 1998 şi 2002, toate fabriciile din domeniul aluminiului au fost cumpărate de oligarhi de la Moscova, într-o operaţiune strategică de îngenunchere economică a României. Aşa numiţii oligarhi ruşi au pus mâna pe toată industria de aluminiu. Tranzacţiile s-au făcut în majoritatea lor în timpul guvernului Adrian Năstase şi au fost semnate de fostul şef al Autorităţii Privatizării Statului, Ovidiu Muşetescu. Din păcate, Muşetescu a încetat din viaţa şi nu mai poate să ne povestească cum a ajuns România să cedeze industrii întregi fraţilor de la răsărit. Este greu de crezut că deciziile lui Musetescu au fost luate fără acordul premierului Năstase.

  Patronul grupului ALRO Slatina este acum oligarhul Vitali Machitski. El are dublă cetăţenie: rusă şi israeliană. El a cumpărat la pachet şi companiile ALUM şi ALPROM şi le-a contopit în interiorul ALRO. Fabrica de alumină de la Oradea a fost privatizată din 1998 de către oligarhii Roman Abramovici şi Oleg Deripaska, ultimul este cel mai bogat oligarh rus şi apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. După numai 3 ani, Deripaska a închis fabrică de la Oradea pe motiv că nu mai este profitabilă. Practic, după închiderea fabricii orădene de alumină, ţara noastră a ieşit de pe piaţa aluminiului- ruşii şi-au păstrat însă făbricile de pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice. Într-un document oficial de la un tribunal comercial din Londra se află secretele privatizării ALRO. Documentul a fost publicat de jurnaliştii de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigaţii dar nu a fost preluat de presa centrală. Oligarhul Vitali Machitski a pus la cale preluarea ALRO alături de Alexander Krasner, unul dintre oamenii de încredere ai omului de afaceri american Mark Rich, acuzat că a fost implicat în privatizările dubioase din Rusia imediat după 90. Rich a fost condamnat la închisoare în Statele Unite pentru fraudă, a finanţat campania electorală a lui Bill Clinton, care l-a şi salvat de la puşcărie, Mark Rich fiind graţiat de preşedintele american. În numeoase articole de presă internaţională numele americanului apare asociat cu mafia rusă.

  Oligarhul Machitski a cumpărat iniţial pachete de acţiuni ALRO de la persone fizice prin intermediul unei companii înfiinţate în Statele Unite. Apoi au urmat întâlniri cu politicieni români la Bucureşti şi cu directorul ALRO de la acea vreme Gheorghe Dobra, care teoretic reprezenta interesele statului român. După ce au cumpărat circa 40 la sută din acţiuni de pe piaţa liberă ruşii au reuşit să obţină din partea Autorităţii de Privatizarea a Participaţiilor Statului condusă de Muşetescu o derogare importantă: aceea ca statul român care deţine aproape 60 la sută din acţiuni nu mai putea lua nicio decizie în Consiliul de Administraţie al ALRO fără acordul ruşilor. În 2002 Muşetescu, fără să facă licitaţie, a mai cedat 10 la sută din acţiuni iar ruşii au devenit majoritari. Toate tranzacţiile grupului condus de oligarhul Machitski au fost legalizate şi supervizate în România de casa de avocatură Zamfirescu, Racoţi-Predoiu. Adică de cabinetul de avocatură al fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi al socrului acestuia influentul avocat Cătălin Zamfirescu. Persoana desemnată în tranzacţiile ALRO a fost avocată Ioana Racoţi, ea apare inclusiv ca acţionar minoritar al companiei, ceea ce indică o relaţie specială între avocaţii români şi ruşii de la ALRO. Cătălin Zamfirescu, şeful casei de avocatură are relaţii extrem de apropiate cu Valeriu Stoica, fost ministru şi el al Justiţiei. Stoica, la rândul lui, este apropiat al lui Theodor Stolojan, cel care l-a pus preşedinte al PNL. În timp, cei doi vor avea grijă de afacerea ALRO …

  După venirea la putere a lui Traian Băsescu, oligarhii de la ALRO au fost implicaţi în cel mai mare scandal judiciar al ultimilor ani. Poate chiar unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie muşamalizate. Matchitski l-a concediat pe partenerul său Alexander Krasner, care l-a ajutat să preia ALRO, pentru că a descoperit că acesta a semnat contracte dezavantajoase de livrare de energie cu societatea Energy Holding deţinută de controversatul Bogdan Buzăianu. ALRO voia să cumpere direct energia de la compania de stat Hidroelectrica şi astfel a început o intensă activitate de lobby la nivelul consilierului prezidenţial Theodor Stolojan, dar şi prin intermediul Elenei Udrea şi a soţului ei, omul de afaceri Dorin Cocoş. Din înregistrările dosarului ALRO, clasat de procurori DIICOT, rezultă o serie de întâlniri între oamenii din jurul preşedintelui Traian Băsescu şi reprezentanţii ALRO. În final, ruşii au obţinut energia ieftină de care aveau nevoie, iar preşedintele pro-american Traian Băsescu a ieşit public în apărarea companiei ruseşti ALRO. Care era chipurile spoliată de băieţii deştepţi de la Energy Holding. Peste toate dosarele penale de la ALRO, începând cu cele ale privatizării din anii 2000, s-a aşternut praful…

  Posted by presa centrala | 25,07,14, 4:28 pm
 2. delirati. A murit inecat si atat.S-a dus sa inoate, i s-a facut rau si a murit. Eu sunt fiul lui.

  Posted by B Dumitrascu | 12,03,15, 9:36 pm
 3. Sper sa ai dreptate, B. Dumitrascu. Personal am tras un semnal de alarma…

  Posted by florin deaconu | 14,03,15, 1:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts

July 2014
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Advertisements
%d bloggers like this: