//
you're reading...
ACTUALITATE

5 milioane de salariaţi şi o rată a şomajului de 7% în România sunt un nonsens economic!!!

loc de munca zero in romania

Acum nu o spunem noi, deși am zis-o, e parte din discursul unui economist celebru, recte președintele Cehiei. Asta demască minciuna în care trăim după revoluție, aceea de a ascunde șomajul real. care în opina noastră a publicației Ziaristul de Olt este de 50 la sută (rata șomajului).

REAMINTIM:

https://ziaristuldeolt.wordpress.com/2012/11/06/somajul-real-in-romania-peste-50-la-suta-sau-unul-din-doi-romani-nu-au-un-job/

REPETĂM: Preşedintele Cehiei, Milos Zeman: 5 milioane de salariaţi şi o rată a şomajului de 7% în România sunt un nonsens economic!

Milos Zeman a subliniat că startul investiţiilor româneşti este un pic cam lent faţă de cel al investiţiilor cehe. „Tocmai m-am întâlnit cu circa treizeci de întreprin­zători cehi din România, aflaţi în această ţară de mai bine de zece ani. Primele firme din România au pornit în Cehia acum unu, doi sau trei ani.“

În ultimii douăzeci de ani cele două economii s-au dezvoltat diferit.  În timp ce România a ajuns la un PIB per capita de doar 8.900 de dolari anul trecut, Cehia a ajuns la un PIB per capita de 18.850 de dolari, potrivit statisticilor de pe site-ul Fondului Monetar Internaţional.

Cehia are cinci milioane de salariaţi la o populaţie totală de 10,5 milioane de per­soane şi un şomaj de 6,9%, în timp ce România, la o populaţie dublă, are 4,5-5 milioane de salariaţi şi două milioane de români care muncesc în străinătate şi raportează un şomaj de 7%.

„Cinci milioane de salariaţi şi o rată a  şo­majului de 7% sunt un nonsens economic. Se poate explica doar prin două supoziţii: prima, că există munca la negru care nu este declarată şi a doua explicaţie, care este amuzantă, aveţi mulţi pensionari şi tineri.“

Şase instituţii – Fiscul, Casa de Sănătate, Institutul de Statistică, Inspecţia Muncii, Casa de Pensii, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat – deţin statistici legate de numărul de salariaţi, dar informaţiile fiecăreia indică date diferite. Cel mai mare număr de salariaţi este raportat de statisti­cile Fiscului (6,5 milioane de persoane), iar cel mai mic de Institutul de Statistică (4,3 mili­oane de persoane)

Rușine stat român! Nu e vina noastră că nu contribuim la bugetul de stat și la Fondul asigurărilor sociale! Nu există de lucru în România actuală! Punct!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

May 2014
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: