//
you're reading...
MONDEN

12 LEGI ALE KARMEI…

IMG_20140316_182653

Mulți dintre noi considerăm Karma ca fiind sinonimul soartei… Dar ce este Karma? Karma în limba sanscrită înseamnă „acțiune” și este echivalentul a ceea ce fizicianul Isac Newton a numit „fiecare acțiune are o reacțiune”.

În toate momentele când gândim, vorbim sau acționăm, inițiem o forță care va acționa ca atare. Iar legea cauzei și efectului nu acționează asupra noastră ca o formă de pedeapsă, ci ne ajuta pentru a învăța… a evolua.

Gândind concret la modul cum funcționează Universul, nu facem altceva decât să ne înțelegem existența. Cele 12 legi ale Karmei ne ajută să acționăm, să știm să ne acceptăm, pentru a trăi în fapt, mai fericiți.

Iată cele 12 legi:

1. Cea mai importanta lege karmică: „Culegi ceea ce semeni”. Aceasta lege mai este cunoscută și ca „Legea cauzei și a efectului”. Ceea ce dăm Universului, primim înapoi. Dacă ceea ce ne dorim este Fericire, Iubire, Pace, Prietenie… Atunci ar trebui să fim fericiți, iubitori, și adevărați prieteni.

2. Legea creației – Viața nu se întâmplă pur și simplu, suntem coparticipanți – Suntem unul cu Universul, înăuntru și în afară. Tot ceea ce ne înconjoară ne dă indicii cu privire la interiorul nostru – Fii tu însuți și înconjoară-te de acele lucruri pe care le vei prezente în viața ta!

3. Legea umilinței – Dacă vedem într-o persoană o trăsătură pe care o găsim negativă, atunci nu suntem noi înșine concentrați la un nivel mai înalt al existenței.

4. Legea evoluției – „Oriunde ajungi, acolo trebuie să fii” – Pentru noi, a creste, a evolua în Spirit înseamnă schimbarea. Nu trebuie să îi schimbăm pe cei din jurul nostru, sau locurile, ci pe noi înșine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastră interioară și singurul factor pe care îl putem cu adevărat controla. Dacă ne schimbăm pe noi înșine în adâncul sufletului, viața va urma cursul pe care noi îl imprimăm și se schimba de asemenea.

5. Legea responsabilității – Ori de cate ori se întâmplă ceva negativ în viața mea, înseamnă ca e ceva rău și în mine – Noi oglindim ceea ce ne înconjoară și ceea ce ne înconjoară ne oglindește pe noi. Acesta este Adevărul Universal – trebuie sa ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră.

6. Legea conexiunii – Chiar dacă ceva ce facem pare irelevant și pare fără sens, de fapt chiar are un sens fiindcă în Univers, totul este conectat. Fiecare pas duce către un alt pas și asa mai departe. Nici primul și nici următorul pas nu sunt de importanța mai scăzută, pentru ca de fiecare am avut nevoie ca sa îndeplinim un scop. Trecut-prezent-viitor, toate sunt conectate.

7. Legea concentrării – Nu te poți gândi la doua lucruri în același timp. Atunci când ne focusăm asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil să avem gânduri de joasă factura cum ar fi mânia, suferința sau invidia.

8. Legea generozității și a ospitalității – Dacă tu crezi că ceva este adevărat, atunci la un moment dat în viața ta vei fi chemat să demonstrezi acel adevăr particular. Este un moment când trebuie să punem în practică ceea ce am învățat.

9. Legea lui aici și acum – Dacă ne întoarcem mereu în trecut nu reușim sa fim în totalitate în prezent- AICI și ACUM. Gânduri vechi, moduri vechi de a gândi și de a acționa, visuri vechi… Ne împiedică sa avem visuri noi și să descoperim lumi și oameni noi.

10. Legea schimbării – Istoria se repetă până când ne învățăm lecția și până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.

11. Legea răbdării și a recompensei – Adevărata bucurie vine după ce facem ceea ce trebuie să facem și avem răbdare, conștienți că ceea ce  ne dorim se va materializa la momentul oportun.

12. Legea semnificării și inspirației – Primești ceea ce oferi. Adevărata valoare a ceea ce trăiești este rezultatul energiei pe care tu o investești în acel ceva și ce semnificație dai chiar tu acelei trăiri. Orice contribuție personală la viața ta este de asemenea o contribuție personală la întreg. Ceea ce aduci în viața ta din iubire, inspiră de asemenea Întreg Universul.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

March 2014
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Advertisements
%d bloggers like this: