//
you're reading...
ACTUALITATE

Banul la ban trage și păduche la păduche – Societatea lui Bălțoi, Primacons Slatina, a prins un contract de peste 10 milioane de dolari, fără TVA, în Olt!!!

depozit ecologic

Recent a fost atribuit contractul ce prevede construcția depozitului de la Bălteni, județul Olt, precum și proiectarea, construcția și punerea în funcțiune a stației de sortare și a stației de tratare a levigatului.

Câștigătorul?

Cel mai bogat oltean! Alde Bălțoi. Așadar, contractul a fost atribuit firmei Grup Primacons, patronat de omul de afaceri slătinean Octavian Bălțoi, în asociere cu Aqua Proiect.

Valoarea contractului este de peste 10 milioane de dolari sau mai exact 35,1 milioane lei (7,8 milioane euro) și asta fără TVA.

De menționat, câștigătorul acestui contract a fost contestat de celalalt participant la licitație, însă după o perioada de procese, construcția acestui depozit urmează să începă, termenul de finalizare fiind mai mic de un an și jumătate.

În fapt, proiectul este mult mai amplu și prevede  managementul deșeurilor, ridicându-se la circa 39 milioane de euro!  Și presupune  închiderea vechilor gropi de gunoi, care încalcă normele de mediu, realizarea unei infrastructuri care să permită colectarea deșeurilor din Olt, dar și achiziționarea de containere necesare.

Depozitul ecologic  Bălteni urmează să aibă o capacitate de 3,5 milioane metri cubi, căruia i se adaugă stație de sortare, cu o capacitate de 29.000 tone pe an, din care 14.700 tone pentru hârtie și carton, iar 14.700 tone pentru plastic și metal, precum și o stație de epurare cu drumuri de acces și alei interioare.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

One thought on “Banul la ban trage și păduche la păduche – Societatea lui Bălțoi, Primacons Slatina, a prins un contract de peste 10 milioane de dolari, fără TVA, în Olt!!!

  1. si m-ai departe…s-a terminat lucrarea… cum functioneaza? ..celula pe care o ai in fotografie este c,am mica ..nu crezi?

    Posted by dionisie.m@gmail.com | 01,01,15, 12:31 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

September 2013
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Advertisements
%d bloggers like this: