//
you're reading...
ACTUALITATE

SRL-ul Cafmin cîștigă încă o dată la Loteria Primăria Slatina…peste 280 miliarde ROL pentru Clubul Nautic și de Agrement Plaja Olt

plaja oltului investitie 2013

Grea misie, misia de ziarist! Chiar și de Olt. Un ziarist bun trebuie să vadă întotdeauna jumătatea goală a paharului. Cât mai obiectiv. Adevărul este că subiectivitatea nu poate fi niciodată înlăturată. Suntem oameni, indivizi, deci…subiectivi.

Vom încerca totuși să păstrăm o linie jurnalistică fără patimă, vorba unui coleg de breaslă, în ceea ce privește materialul de față.

Anii trecuți, Cafmin Slatina SRL era o firmă de casă a PDL Olt. Mai nou, PSD Olt. Trecerea a fost lină, fără prea mari eforturi. Cunoscut fiind faptul că liderii marcanți ai PDL Olt (Dariu Vâlcov, Daniel Bărbulescu, Minel Prina, etc) au trecut la PSD Olt, așadar la USL.

Sute și sute de miliarde ROL, bani publici, din bugetul Primăriei Slatina, au trecut prin gestiunea societății menționate.

Dacă ar fi să trecem fugitiv în revistă licitațiile câștigate cu Primăria Slatina am putea enumera: Centrul Cultural Eugen Ionescu (cinematograf / sala de teatru); lucrări pe bulevardul A I Cuza; pe străzile Cuza Vodă, Teodoroiu și Elena Doamna; zona Steaua; grădina zoologică: LPS Slatina; zona Poliție; sens giratoriu zona Vâlcea; spații verzi; masurători topografice; stadionul 1 Mai; reabilitare termică blocurile GA 16, GA 19 și GA 21, e.t.c.

Recent, nu mai departe de mijlocul lui iulie a.c., Cafmin a câștigat prin anunțul de atribuire nr. 141377/ 18 iulie 2013 și Licitația Publică – Amenajare Club Nautic și de Agrement Plaja Olt Municipiul Slatina. Valoarea contractului? 227,96 miliarde ROL, fără TVA. Așadar peste 280 miliarde ROL!!!

La mijlocul săptămânii trecute, actualul primar al Slatinei Minel Prina, anunța victorios: Am dat undă verde pentru demararea lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară! Viitorul punct de atracţie de pe malul Oltului va fi amenajat pe 10 hectare, la ieşirea din Municipiu către Craiova, pe malul râului Olt, unde se află fosta „Plajă a Oltului”. Peste 15 luni vom avea aici un Club Nautic care va oferi vizitatorilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mediu cât mai plăcut. Vom avea o plajă generoasă (cca. 7.000 mp, n.a.) şi bine pusă la punct, cu tot ce îi trebuie pentru copii şi adulţi, piscină, duşuri, grupuri sanitare, teren pentru mini-fotbal, beach-volei, tenis de câmp, o zonă pentru minigolf, două piste pentru rolleri (aproape 800 mp, n.a.), o pistă pentru biciclete. La toate acestea se vor adăuga o serie de jocuri acvatice, printre care se numără: caiac-canoe, hidrobiciclete, bărci ş.a. Consider că acest obiectiv de investiţii este unul deosebit de important nu doar pentru slătineni, dar şi pentru ceilalţi locuitori ai judeţului Olt. Ieri am susţinut o conferinţă de presă la faţa locului, chiar pe şantierul unde s-a dat startul lucrărilor.

Una peste alta, investiția în sine este una de aplaudat. Benefică pentru slătineni și nu numai. Costul, dar mai ales calitatea lucrărilor sunt puncte prioritare de urmărit și analizat.

Și dacă ar fi să fim corecți …meritul pentru Clubul Nautic și de Agrement Plaja Olt, îi aparține fostului primar, actualul parlamentar Darius Vâlcov.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

One thought on “SRL-ul Cafmin cîștigă încă o dată la Loteria Primăria Slatina…peste 280 miliarde ROL pentru Clubul Nautic și de Agrement Plaja Olt

  1. astea-s lucrări de ochii lumii, doar ca unii să câștige bani nemunciți, să-și mai „tragă” un „merțan”. peste 5-6 ani în locul respectiv o să bată vântul, știm clasica poveste a ștrandului părăsit.

    Posted by kratos | 28,07,13, 4:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts

July 2013
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: