//
you're reading...
ACTUALITATE

Peste 1 miliard lei vechi de la bugetul Primăriei Slatina, pentru vacanțele lui Horia Colibășanu!!!

proiect de hotarare primaria slatina aprilie 2013-crop

Ne vedem nevoiți să reluam un monolog al inegalabilului Toma Caragiu: „Minunat! E chiar minunat să faci alpinism. Hmm…Ce linişte, aer, verdeaţă…parcă nici nu inhalezi aer, parcă tragi în piept carbaxim, algocalmin… relaxare totală. Toate nimicurile, toate frământările, le uiţi. Flori, iarbă, copaci…”

E  de bine când  Primăria Slatina îţi plăteşte vacanţele la munte! Iar când faci alpinism, urci. Urci! Şi laşi la poale toate necazurile… toate nemulţumirile.

Astfel, unul dintre cei mai relaxaţi oameni din ţară este… alpinistul Horia Dan  Colibăşanu.

Nu mai puţin de 23.000 de euro au asigurat cinci „vacanţe”, din 2006 şi până în prezent, pentru alde Colibăşanu. Uitima pomană de la primăria Slatina sau CL Slatina chiar luna aceasta, 10 aprilie 2013.

Karma? Norocul de a se fi născut în 1977? La  fel ca primarul Darius Vâlcov?

Dar să ne explicăm:

Prin Hotărârea de Consiliu Local Slatina nr, 87, din 30 martie 2006, şi „cererea domnului Colibăşanu Horia-Dan din municipiul Slatina, prin care solicita un sprijin financiar în sumă de 5.000 de euro pentru realizarea expediţiei”, primii bani de la bugetul local luau drumul către timişoreanul Horia Colibăşanu. Din datele pe care le deţinem, acesta ajungea în Himalaya – vf. Manaslu (8163m). Colac peste pupăză în acelaşi an obţine titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Timişoara. Dar banii i-a plătit Slatina. Foarte frumos, nu?

Ca să scurtăm povestea, şi în 2010 şi în 2011, darnicul Darius Vâlcov, că doar nu da din propriul buzunar, şi consilierii locali de mucava i-au plătit timişoreanului alte două expediţii în Himalaya, pe Annapurna (8091m) şi Lhotse (8516 m). respectiv cu 210 milioane lei şi 200 milioane lei.  Cam 10.000 de euro!

Pentru ca pe 13 martie 2012, Consiliul local Slatina să aprobe Proiectul de hotărâre referitor la acordare sprijin financiar alpinistului Horia Colibăşanu, în vederea realizării expediţiei Slatina – Kanchenjunga 2012 Himalaia.

Iniţiatorul proiectului? Edilul Darius Vâlcov. CL Slatina?

Astfel, s-a aprobat aprobarea sumei de 170 milioane lei vechi, bani publici, lui Horia Colibăşanu în vederea realizării expediţiei, din perioada 5 aprilie – 10 iulie 2012, în Himalaya, vârful Kanchenjunga.

Recent, 10 aprilie 2013, Consiliul local Slatina, patronat de primarul Minel Prina, mâna dreaptă a ex-primarului,  actualmente parlamentar, Darius Vâlcov, a mai aprobat încă 170 milioane lei vechi, aproape 4 mii de euro, pentru același Horia Colibășanu, pentru expediția Slatina – Lhotse 2013, ce se desfasoară în perioada 1 aprilie – 1 iulie.

În total, vreo 23.000 de euro ne-au costat „escapadele” timişoreanului… Atunci…bine!!!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

8 thoughts on “Peste 1 miliard lei vechi de la bugetul Primăriei Slatina, pentru vacanțele lui Horia Colibășanu!!!

 1. ai dreptate! respect sportul și pe sportivi dar în cazul de față e cerșetorism de cea mai joasă speță. pe lângă faptul că bugetul primăriei e golit, problema cea mare e că nu ajunge niciodată la destinație, doar cheltuiește banii aiurea.

  Posted by groom | 18,05,13, 8:30 pm
 2. Nu inteleg de ce nu a solicitat ajutorul din Timisoara (orasul din care provine probabil).Nu am inteles legatura alpinistului timisorean cu Municipiul Slatina!

  Posted by allexyanna | 05,06,13, 6:53 pm
 3. Eu cred ca Valcov si Colibaseanu au fost colegi la Liceul Radu Greceanu din Slatina

  Posted by Slatina | 05,06,13, 7:26 pm
 4. Voi nu intelegeti multe,Horia e un baiat nascut la Timisoara dar crescut in Slatina,scolit la Slatina,liceul la facut la Minulescu,a ajuns de fiecare data la destinatie a infipt acolo sus in varful muntelui drapelul Romaniei pe care era scris si numele orasului Slatina,e un baiat extraordinar are mult bun simt reprezinta cu cinste tara asta si orasul asta pentru voi, e echivalentul Braziliei in alpinismul international,ptr cultura ta generala domnule ziarist si stimati comentatori este cetatean de onoare al orasului Timisoara si al unui oras din Spania ptr ca si-a riscat viata acolo sus pe munte sa salveze viata altui om dar daca intrati pe blocul lui veti vedea fotografi pe care apare drapelul ROMANIEI si multumesc SLATINA e lucru mare sa te vada o lume intreaga si sa se intrebe oare ce oras este SLATINA.

  Posted by Schimbul 3 stafeta de 4*400m plat | 18,09,13, 1:52 pm
 5. Recitesc articolul,este slab foarte slab scris nu te-ai documentat deloc domnule ziarist,:” „Minunat! E chiar minunat să faci alpinism. Hmm…Ce linişte, aer, verdeaţă…parcă nici nu inhalezi aer, parcă tragi în piept carbaxim, algocalmin… relaxare totală. Toate nimicurile, toate frământările, le uiţi. Flori, iarbă, copaci…””ai urcat vreodata domnule ziarist pana la etajul 10 al unui bloc domnule cu minim 50 de kg in spate si cu foarte putin oxigen in atmosfera si la temperaturi de minus 20 de grade,citeste priveste imaginile lui HORIA,nu esti corect domnule ziarist arunci cu noroi intr-un om ma refer la HORIA,Spania la aclamat atunci cand a incercat sa salveze o viata chiar cu pretul vietii lui a ramas langa acel om pe nume INACHI SINGUR A INFRUNTAT MOARTEA si a incercat din rasputeri sa il tina in viata ceilalti oameni din expeditie au plecat la tabara de baza dar nu HORIA,”alde Colibăşanu”.ASA in numesti dumneata e medic stomatolog domnule ziarist are pregatire alpinismul il face din pasiune si imensa suma de 23000 de mi de euro pe care dumneta L-ai calculat e mica in comparatie cu reclama care a facut-o HORIA orasului,cu RISCUL de a ma repeta e prima noata de 10 pe care ALPINISMUL ROMANESC o obtine datorita lui HORIA, este oltean pana in maduva oaselor a crescut a copilarit in Slatina stie fiecare strada din orasul asta,cosul de baschet din curtea liceului N Titulescu are si acum urmele mainilor lui pe el,eu unul sunt mandru ca il cunosc ne leaga o prietenie stransa si oricand voi fi langa el,daca vrei detalii despre OMUL HORIA COLIBASANU detalii reale cauta-ma ilustrule necunoscut ziarist eu inca traiesc in Slatina,ptr tine domnule ziarist bani acordati de Primaria SLATINA REPREZINTA O MICA PARTE din costul unei expeditii restul contribue Timisoara sponsorii el ETC

  Posted by Schimbul 3 stafeta de 4*400m plat | 18,09,13, 2:44 pm
 6. Amice, cu greu ma abtin sa nu te jignesc! Mai ales ca tu in nimicnicia ta ai facut-o in randurile de mai sus…
  Asadar…zici de reclama adusa Slatinei? Slatina e un municipiu resedinta de judet, un oras nu are nevoie de reclama, deoarece nu e o societate comerciala care vinde un produs sau presteaza un serviciu. Banii din bugetul local al Slatinei s-au dat pe ochii frumosi pentru “vacantele” lui Horia Colibasanu.
  Mai spui de faptul ca a salvat un om in Spania…Asa si? – asta a fost prima mea reactie, a 2-a – Bravo lui! Sau cinste lui! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca banii publici din Slatina.
  Pe principiul asta, doctorii din Spitalul Judetean Slatina ar trebui sa primeasca mii si mii de miliarde pe an, pentru ca salveaza vietile semenilor NOSTRI.
  In ceea ce priveste “alde”, ia DEX-ul…si citeste-l…

  Posted by florin deaconu | 18,09,13, 5:45 pm
 7. Doctorii din Spitalul Judetean Slatina nu imi aminti cum a rasunat Romania la ultimele lor fapte de bravura,te intreb o singura data cati oameni cunosti care au urcat optimari,ii numeri pe degete in intreaga lume,Horia e unul dintre ei,ar trebui sa ne mandrim cu el,de ce nu scrii tu despre troleul din slatina,ca sa arati cati bani sau cheltuit,eu ti-am raspuns tie si celorlati legat de el istoric in general

  Posted by schimbul 3 stafeta de 4*400plat | 19,09,13, 8:30 am
 8. Personal consider ca ceea ce a facut Horia e demn de lauda. Dar a facut pentru el si doar pentru el. In plus…pe bani publici din bugetul Primariei Slatina. Doar atat.

  Posted by florin deaconu | 19,09,13, 12:00 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

April 2013
M T W T F S S
« Mar   May »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Advertisements
%d bloggers like this: