//
you're reading...
Uncategorized

ILEGAL? Darius Vâlcov “îl unge” pe omul său, Minel Prina, primar al Slatinei?

Cine a fost şi cine este Minel Prina? Nimeni! Şi mâna dreaptă a primarului Darius Vâlcov, cea care, dacă ar fi ca DNA să se pună cu tunurile pe Vâlcov, ar intra “prina” la puşcărie!

În urmă cu 10 ani, dacă ne amintim bine, Minel Prina, locuia împreună cu familia lui într-o amărâtă de garsonieră. undeva îm cartierul Progresu. O locuinţă pusă la dispoziţia sa de către Consiliul Local. O locuinţă socială! Cum a obţinut-o reprezintă un alt scandal de presă, în urmă cu şase-şapte ani.

Acum? Este putred de bogat!!! Dar nu şi potrivit declaraţiei de avere.

Din 2010, deţine două terenuri în Slatina în suprafaţă de 533 metri pătraţi. De la soţie, prin moştenire, ceva terenuri, câteva hectare, în localitatea Cocărăşti.  Tot acolo familia Prina mai are şi o casă. Anul 2010 pare unul fructuos, Prina achiziţionându-şi două autoturisme de lux: AUDI şi OPEL.

Culmea, nu deţine, cică, nici o locuinţă?! Probabil este homeless, locuieşte în stradă!! Ha, ha! Sigur că da…

Veniturile familiei Minel Prina au depăşit lejer în ultimii ani 1 miliard ROL / an!

În 2010, Minel Prina vindea un teren, persoanei fizice Gheorghe Ion, pe 70.000 euro!!!

Culmea e că familia Prina nu are conturi bancare! Ţine banul la ciorap?!

În presa locală liberă, s-a vehiculat faptul că Minel Prina are două vile în Clocociov. Nu ne-ar mira!

Minel Prina şi fostul viceprimar al Slatinei, Gabi Diaconu, acuzaţi de DNA de trucarea licitaţiilor în Primăria Slatina!

Cât de legal e să fi cercetat de DNA şi condamnat și să ajungi totuşi primar?
City-managerul Slatinei, Minel Prina, a fost acuzat în rechizitoriu, printre altele, că, în perioada august 2004 – martie 2006, în calitate de şef serviciu în Primăria Slatina şi, ulterior, director al Direcţiei Tehnice, dar şi preşedinte, respectiv membru al comisiilor de evaluare a ofertelor pentru licitaţii, a atribuit în mod nelegal şi arbitrar zeci de contracte de licitaţii publice către mai multe firme. Printre acestea s-au aflat şi două firme din Slatina, între care şi una deţinută de fostul viceprimar Gabi Diaconu din perioada iunie 2004 – aprilie 2005.
Potrivit sentinţei date pe 19 decembrie 2011, Judecătoria Slatina l-a condamnat pe Gabriel Diaconu la patru ani de închisoare cu suspendare. Fostul vice a depus deja recurs pe 23 decembrie 2011. Nicolae Romaniuc, administrator al firmei SC AC Ind SRL Slatina şi inculpat în acelaşi dosar, a primit o condamnare cu suspendare de un an închisoare.

Potrivit presei locale oltene “Faptul că Prina a fost achitat de acuzaţiile aduse i-a pus pe jar pe procurorii craioveni, care îl consideră pe acesta principalul vinovat datorită calităţii avute la momentul derulării faptelor incriminate în rechizitoriu. Motive de nemulţumire au fost şi condamnările cu suspendare date de instanţa din Slatina celorlalţi doi inculpaţi în dosarul menţionat, respectiv Gabriel Diaconu, fost viceprimar al Slatinei în perioada iunie 2004 – aprilie 2006, şi Nicolae Romaniuc, patron al unei firme de construcţii din municipiu.
„Nu ni se pare în regulă că instanţa de la Slatina a achitat persoana care a permis încălcarea legii şi de la care a pornit, practic, totul. Noi vom cere condamnarea inculpatului Prina Minel, dar şi majorarea pedepselor pentru ceilalţi doi inculpaţi, deoarece le considerăm a fi infime faţă de acuzaţiile aduse. În motivarea depusă pentru recurs, noi ne-am explicat foarte temeinic argumentele pentru care apreciem prima sentinţă ca fiind una incorectă. Noi credem în continuare că, prin sentinţa cu pricina, nu s-a îndeplinit scopul procesului, adică acela de a se face dreptate. Au fost comise infracţiuni şi cineva trebuie să răspundă pentru ele”, a declarat Cristina Scarlat, şefa structurii teritoriale din Craiova a DNA.”

DNA Craiova i-ar putea distruge visele lui Prina de a fi primar?

Celebrul DOSAR nr. 10200, pe infracţiuni de corupţie (Legea nr.78 / 2000) se află pe rolul Curţii de apel Craiova! Următorul termen fiind joi, 1 noiembrie 2012!

Iată şi termenele de judecată pe anul în curs:

22/03/2012 Amână cauza

Solutie: Recurentul inculpat Romaniuc Nicolae şi inculpatul Prina Minel- Florin su solicitat termen pentru a-şi angaja apărător. Se va întocmi adresă către Baroul Dolj pentru a se desemna apărător din oficiu pentru rec.inc. Diaconu Gabriel Marian. 

19/04/2012 Amână cauza

Solutie: Având în vedere cererile de amânare depuse la dosar . 

10/05/2012 Amână cauza

Solutie: Încuvinţează cererea av. Vedere Ion pentru inc. recurent Diaconu Gabriel şi acordă termen. 

07/06/2012 Amână cauza

Solutie: Încuviinţează cererea apărătului ales pentru rec.inc. Diaconu Gabriel Marian, care din nmotive medicale este în imposibilitate de a se prezenta şi acordă termen. 

21/06/2012 Amână cauza

Solutie: La cererea apărătorului ales – av. Gornoviceanu Manuela care a fost angajată în preziua judecării cauzei şi pentru a se interveni cu adresă la Municipiul Slatina, dacă mai au pretenţii civile în cauză. 

06/09/2012 Amână cauza

Solutie: Având în vedere cererea depusă ladosar d-nul av. Sebastian Răduleţu, apărător ales al inculpatului Prina Minel Florin , prin care a solicitat termen deoarece este plecat în străinătate. 

04/10/2012 Amână cauza

Solutie: Având în vedere cererile de amânare depuse la dosarul cauzei 

Următorul termen de judecată: 1 noiembrie 2012!

UPDATE:

Iată pronunțarea Curții de Apel Craiova:

Pronunţată în şedinţă publică.
07/12/2012 Admis recurs
Solutie: Admite recursul declarat de parchet, desfiinţează în parte hotărârea în ce priveşte pe inculpaţii Diaconu Gabriel Marian şi Prina Minel Florin, sub aspectul laturii penale şi rejudecând: Înlătură dispoziţiile art. 86 /1 C.pen. – 86 /4 C.pen. şi art. 71 alin. 5 C.pen. în ce priveşte pe inculpatul Diaconu Gabriel Marian. În baza art. 13 /2 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 248 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen. condamnă pe inculpatul Prina Minel Florin la pedeapsa de 4 ani închisoare. În baza art. 71 C.pen. interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 61 alin. 1 lit. a, b şi c C.pen. În baza art. 86 /1 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsi aplicată inculpatului Prina Minel Florin, pe durata unui termen de încercare de 6 ani, stabilit conform art. 86 /2 C.pen. În baza art. 86 /3C.pen. lit. a-d, obligă inculpatul să se supună pe durata termenului de încercare următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lor de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 86 /4 C.pen. privind revocarea beneficiului suspendării sub supraveghere. În baza art. 71 alin. 5 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, aplicată inculpatului, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. Obligă pe inculpatul Prina Minel Florin la plata cheltuielilor judiciare la instanţa de fond în cuantum de 4000 lei din care 100 lei reprezintă onorariu avocat oficiu ce va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul BA Dolj. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate. Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpaţii Diaconu Gabriel Marian şi Romaniuc Nicolae. Obligă pe fiecare dintre recurenţii inculpaţi Diaconu Gabriel Marian şi Romaniuc Nicolae să plătească câte 200 lei cheltuieli judiciare iar pe inculpatul Diaconu Gabriel Marian să plătească şi 150 lei reprezentând 1/2 din onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu în recurs, ce va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul BA Dolj. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.12.2012.UPDATE: Gabi Diaconu va ajunge miercuri sau joi la Penitenciarul din Craiova, pentru a efectua pedeapsa cu închisoarea de patru ani, acesta fiind condamnat definitiv, a se citi executat, de către Curtea de Apel Craiova la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: