//
you're reading...
EVENIMENT

Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Olt îl anchetează pe libanezul Abdallah Mahmoud Achour de la Fabrica de Zahăr Corabia!!! Problema poate fi una şi mai interesantă, fraţii Achour sunt în atenţia SRI?

O ştire seacă prezenta ieri, 17 octombrie, Inspectoratul General al Poliţiei Române: „13 percheziţii sunt efectuate la această oră de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Olt pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Ilfov, la depozite şi locuinţe ale administratorilor firmelor implicate. 

Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar de evaziune fiscală în sectorul produselor alimentare şi se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor de investigare a fraudelor de la I.P.J. Dolj, Mehedinţi şi Ilfov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Judeţean Corabia.  ”

Nimic senzaţional!

Mai târziu, aveam să aflăm că persoane din conducerea societăţii  Zahăr Corabia SA, Abdallah Rabie, directorul general adjunct al societăţii, directorul economic Victoria Butaru şi administratorul Abdallah Mahmoud Achour, şi administratorii firmelor din Craiova fac obiectului unui dosar de crimă organizată instrumentat de procurorii DIICOT. Fraudă în comerţul de zahăr? Produsul societăţii, respectiv zahărul, ce avea ca destinatar societăţi din Ungaria, Bulgaria sau Cipru, nu ajungea niciodată la destinaţie!. În Acesta ajungea la două firme din Craiova, care pentru a justifica provenienţa zahărului în documentele contabile înregistrau facturi fictive de la cinci firme fantomă. Curat-murdar! Fraudă de zeci de miliarde!

Este trist că societatea corăbiană a ajuns să fie implicată în aşa ceva. În 1969, la indicaţiile lui Nicolae Ceauşescu lua fiinţă “Fabrica de Zahăr” Corabia. Ulterior, după Revoluţie, s-a numit şi Iisy, pentru ca din 2007, Zahăr Corabia să ajungă pe mâna omului de afaceri libanez Abdallah Mahmoud Achour.

Actualmente, fabrica nu funcţionează la întreaga capacitate. Deşi în 2007 înregistra o cifră de afaceri de 17,5 milioane de euro, salariaţii erau prost plătiţi. Acest lucru a continuat până în prezent. O angajată se plângea sub anonimat presei: „La câtă lume nu are un loc de muncă, te mulţumeşti cu puţin. Nu mai contează condiţiile în care munceşti, pentru că, dacă ai comentat, a doua zi eşti înlocuit”. Sclavi în propria tară?!

Iată acţionariatul şi alte persoane din conducerea societăţii corăbiene: SC Mimo Trading Corporation SRL Bucureşti – 99,291 % – administrator unic – Aabdallah Mahmoud Achour; Director executiv – dr.ABDALLA Rabie; Director productie – ing . Florescu Leonoriu; Director cu materia prima şi marketing – ing. Bobonete Alexandru; Director economic = ec.BUTARU Victoria; Comp.agricultura – ing. Sopeanu Mariana.

Libanezul Aabdallah Mahmoud Achour nu e singur pe lume! Face parte dintr-un puternic grup economic arab la nivel mondial:

•Abdallah Mahmoud ACHOUR

•Abdul-Ilah Mahmoud ACHOUR

•Abdul-Sattar Mahmoud ACHOUR

•Abdul-Razzak Mahmoud ACHOUR

•And the heirs of the late Hatem Mahmoud ACHOUR

•All sons of Mahmoud Mohamed ACHOUR.

Aceşti fraţii colaborează strâns în gestionarea afacerilor personale, responsabilitatea principală pentru operațiunile de zi cu zi fiind împărţită după cum urmează:

•Bank of Kuwait & The Arab World: Abdul-Razzak ACHOUR (Chairman General Manager)

•Bellevue Society, TCC: Abdul-Razzak, Abdul-Ilah and Abdallah ACHOUR

•Trans-Benz, Pain d¡¯Or: Abdul-Sattar ACHOUR

•Sokin, SEDEC, STC: Abdul-Sattar and Abdul-Ilah ACHOUR

•Mimoplast, MADI Corporation, ANACO Trading, ANI Investments: Abdul-Ilah ACHOUR

•MIMO Trading Corporation: Abdallah and Abdul-Ilah ACHOUR

•Zahar Corabia: Abdallah ACHOUR.

Cum spuneam în titlul materialului problema poate fi una şi mai interesantă, fraţii Achour sunt în atenţia Serviciului Român de Informaţii?

Florin Deaconu

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

UPDATE, 5 noiembrie 2012:

DIICOT anunta ca o grupare de evazionisti, care derulau operatiuni ilegale prin 24 de societati in Bugaria si Ungaria a fost anihilata. Una dintre acuzatiile aduse se refera la inregistrarea fictiva a 10.000 tone de zahar la SC Zaharul Corabia, prin care statul a fost pagubit cu 6,3 milioane de lei.

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat in evaziune fiscala”, informeaza Directia.

Ca mod de operare, acuzatii au infiintat in Bulgaria si Ungaria, societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de plata TVA.

In realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, controlate de catre membrii gruparii.

De exemplu, prin intermediul uneia dintre societati, SC Zaharul Corabia SA, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.300.000 de lei, prin inregistrarea fictiva a aproximativ 10.000 tone zahar, ca fiind livrare intracomunitara.

Prejudiciul total cauzat prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 8.000.000 de euro.

Zece perchezitii domiciliare au avut loc pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Olt si Ilfov, la locuintele invinuitilor, precum si la sediile unor societati comerciale administrate de catre acestia.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza, iar suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI – DJI Dolj si DGIPI Dolj.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

UPDATE: 6 noiembrie

Omul de afaceri libanez Henri Saouma, din Caracal, alias Rico, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în dosarul de evaziune fiscală în care este implicată societatea Zahărul Corabia SA din oraşul Corabia. Prejudiciul cauzat la bugetul de stat de gruparea infracţională destructurată luni de procurorii DIICOT Craiova, din care făcea parte şi libanezul Rico, este de 8 milioane de euro. Zahărul Corabia, prin înregistrarea fictivă a aproximativ 10.000 tone de zahăr, a păgubit statul român cu 6,3 milioane de lei. Cercetările efectuate de anchetatori arată că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând 24 de societăţi comerciale pentru derularea de activităţi de comerţ ilegal cu zahăr sau alte mărfuri.

Libanezul Rico, Rabie Abdalla, directorul executiv al societăţii Zahărul Corabia SA, şi încă 12 suspecţi în dosarul de evaziune fiscală au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare de către instanţa de judecată, care a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie –Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Inculpaţii Henri Saouma, zis Rico, Rabie Abdalla, Andrei Dumitru, Felician Popa, Ana Popa, Costinel Carşin, Ion Laurenţiu Chiriac, Costinel Moandă, Gabriela Duinea, Silviu Moandă, Ion Marius Voiculescu, Daniela Popescu, Alexandru Adelin Maria şi Dumitru Cristian Udrescu Cristian au fost arestaţi pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 6 noiembrie şi până la 4 decembrie 2012.

Florin Deaconu

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: