//
you're reading...
ACTUALITATE

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, versus Antena 3 egal anchetă la IPJ Olt!!!

Recent, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a demarat o anchetă la Balş, după dezvăluirile făcute de Antena 3 într-un reportaj al emisiunii “În Premieră”.

“Am dispus un control la Balş. Sper ca, până vineri (n.r.- 19 octombrie a.c.), să am şi concluziile controlului şi să dispun măsurile de rigoare pentru vinovaţi, atât cele semnalate de presă, cât şi cele pe care le cunoşteam de acum două săptămâni”. a declarat Mircea Duşa.

O echipă a emisiunii “În Premieră” a dezvăluit cazuri în care poliţiştii stârnesc groaza printre cei pe care trebuie să-i protejeze. Şi de multe ori, în loc să fie sancţionaţi, sunt promovaţi pe funcţii mai mari.

În sudul ţării, judeţe întregi sunt controlate de poliţişti influenţi care se îmbogăţesc din afaceri cu iz penal. Într-un sistem piramidal, poliţiştii mânjiţi nu sunt pedepsiţi pentru că în unele cazuri, sunt subalternii unor poliţişti la fel de corupţi.

În România există zone în care poliţiştii stârnesc groaza printre cei pe care trebuie să-i protejeze. Şi de multe ori, în loc să fie sancţionaţi, primesc funcţii mai mari. O echipă a emisiunii În premieră a dezvăluit astfel de cazuri.

Judeţe întregi sunt controlate de poliţişti influenţi care se îmbogăţesc din afaceri cu iz penal. Într-un sistem piramidal, poliţiştii mânjiţi nu sunt pedepsiţi pentru că în unele cazuri, sunt subalternii unor poliţişti la fel de corupţi.

În judeţul Olt, hoţii de combustibil, sau de fier vechi au acţionat în ultimii ani cu nonşalanţă, ştiind că sunt protejaţi de oamenii legii.

La Balş, un subcomisar, sictirit de neregulile din sistem, s-a autosuspendat din funcţie anul trecut şi a început să facă plângeri la minister încercând să semnaleze abuzurile comise de colegi de ai săi.

 Şi totuşi, rămân în funcţie şi uneori sunt şi promovaţi. Aşa s-a întâmplat şi cu şeful Poliţiei rurale din Balş, Gheorghe Barbu, despre care un fost coleg spune că obişnuia să braconeze.

 Comisarul Barbu a negat însă spusele fostului coleg

 Gheorghe Barbu a fost cercetat pentru abuz in serviciu în 2004, fiind acuzat că a bătut un tânăr în sediul poliţiei până când acesta a ajuns la spital în comă. Barbu n-a păţit însă nimic, iar câţiva ani mai târziu a fost numit şef de Poliţie. La scurt timp după un scandal în trafic, în care a refuzat să se supună alcooltestului la un control de rutină.

 Scandalul s-a încheiat cu o mustrare simplă, iar Barbu a fost promovat!!!

 În ultimii 3 ani, numai în zona Olteniei, peste 350 de poliţişti au fost cercetaţi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Sute de alţi poliţişti au fost cercetaţi de DIICOT şi comisii de anchetă internă ale MAI.

Oamenii nu mai apelează la forţele de ordine de teamă să nu fie turnaţi la infractori, bătuţi sau persecutaţi.

Ioana Drăghici

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertisements
%d bloggers like this: