//
you're reading...
ACTUALITATE

Ziarul România Liberă atacă familia lui Victor Ponta! Pe când cele de la PDL?

Publicaţia PDL-istă România Liberă a lansat un atac virulent asupra familiei lui Victor Ponta. Materialul pare bine documentat cu nume,  firme si diverse sume de bani. Unele informaţii sunt însă duplicitare, ocolind oarecum subiectul principal, respectiv atacul asupra premierului Victor Ponta. Iar alte firme sunt în fapt PDL-iste, un exemplu major fiind şi Delta ACM, o societate abonată la contractele cu statul, cu statul PDL-ist.

Cum Victor Ponta este băiat mare şi vaccinat, nu o să stăm noi să-l apărăm. Probabil o va face singur… la Antena 3. Eventual…

Iată pe scurt acuzaţiile celor de la Romănia Liberă, oficiosul PDL:

“Doua firme ale familiei Ponta au printre clienti companii care au incheiat in ultimii ani contracte banoase cu statul roman de pe urma carora au castigat sute de milioane de lei.

 Jurnalistii de la Romania Libera au prezientat luni lista clientilor firmei de contabilitate EXFIN 2000 SRL, infiintata de mama premierului, Cornelia Naum, si cedata ulterior fiicei sale. In cadrul firmei de contabilitate lucreaza in prezent si fosta sotie a prim-ministrului, Roxana Ponta, sora sa Alexandra Hertanu (fosta Ponta) si alte rude ale acestora.

 Jurnalistii de la Romania Libera scriu ca, incepand din 2007, EXFIN 2000 SRL, a incasat de la SRL-uri care castiga sume mari din bani publici sau europeni suma de 262.450 lei.

 Printre clientii firmei se numara Art Construct 94 SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta suma de 57.200 lei. Printre lucrarile efectuate se numara renovarea unor camine ale ASE, reabilitarea termica a terasei Universitatii Nationale de Aparare “Carol I” -Corp C, reparatii capitale la sediul Politiei Snagov, refacerea fatadei Muzeului Militar National, diverse alte lucrari la MAPN, dar si la sediul Electrica SA sau la Universitatea de Medicina si Farmacie.

 Un alt client, SIECO SRL a platit firmei surorii lui Ponta servicii in valoare de 22.700 RON. Firma SIECO a realizat instalatia de incalzire, instalatiile sanitare si aspersoarele pentru vila Lac 2 a RAPPS-ului.

 SIECO a avut cinci contracte de realizare a instalatiilor de climatizare pentru cladiri ale Fondului Proprietatii de Stat din Bucuresti (obiectiv Industriilor, obiectiv Vulcan, obiectiv Grivitei, obiectiv Stavropoleos) si Focsani. Tot Sieco s-a ocupat si de realizarea climatizarii la sediul Romgaz din Targu Mures, la sediul RENEL din Drobeta Turnu Severin. Tot Sieco a realizat si instalatiile sanitare din cadrul Spitalului Sfantul Ioan din Bucuresti si instalatia de incalzire a Spitalului pentru Copii Singureni din Giurgiu.

 SIECO are printre clienti si compania Delta ACM, firma abonata, la randul sau, la zeci de contracte uriase cu statul. SIECO a lucrat si la obiectivele din Timisoara, Campina si Bucuresti ale companiei Petrom, unde statul e inca actionar. Conform sursei citate, firma de contabilitate a surorii lui Victor Ponta are deschis si un punct de lucru in cladirea firmei SIECO.

 Un alt client abonat la contracte cu statul este C&C TOPOEXIM SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta servicii in valoare de 84.600 lei.

 Compania C&C TOPOEXIM e abonata la contracte cu statul, castigand nu mai putin de 18 licitatii publice cu un vast portofoliu. Printre clienti se numara Complexul energetic Rovinari SA, Electrocentrale Bucuresti SA, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Administratia NationalaApele Romane (Olt, Somes, Tisa, Banat), CNCF CFR SA, ANL, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Administratia Romana de Trafic Aerian (ROMATSA RA), primarii si consilii locale din Bucuresti, Prahova, Gorj, Hunedoara si Maramures.

 Lista continua, pe ea se afla si Tehnoindustrial Import SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta suma de 45.600 RON. Aceasta firma este abonata la contracte pe bani publici incheiate de mai multe institutii sau companii ale statului roman, scrie Romania Libera. Cele mai interesante ca nume sunt complexurile energetice Turceni si Rovinari, legate de numele lui Victor Ponta si prin scandalurile cu seful ANAF Sorin Blejnar in care a fost implicat premierul si senatorul Dan Sova (actualmente ministru in Cabinetul Ponta).

 Pe lista figureaza si firme care au beneficiat de bani europeni, cum ar fi SC PEOPLE INVESTMENT S.R.L, care e beneficiarul Proiectului “Dezvoltarea spiritului antreprenorial si cresterea competitivitatii in afaceri” POSDRU/ 92/3.1/S/61820, castigator al proiectului “Managerul in Armura”, cu finantare nerambursabila din Fondul Social European. Valoarea totala a proiectului este de 20 milioane RON, din care peste 90%, adica in jur de 19.000.000 RON, sunt bani europeni. Actionarii acestei firme sunt Badina Gabriela, Boicu Giuliana si Iliescu Anne Marie Svetlana. Primele doua sunt membre ale unui grup de familii care administreaza sau conduc o serie de societati abonate la afaceri majore cu statul roman. Sapte din firmele acestui grup de actionari sunt clienti ai SRL-ului de contabilitate al surorii lui Victor Ponta.”

Dezvaluirea vine in continuarea unei investigatii a cotidianului Romania Libera care arata ca firma de constructii Grossmann Engineering Group, controlata de cumnatul premierului Ponta, are contracte de peste 100 milioane RON cu statul, inclusiv in tandem cu grupul de la Golden Blitz apropiat de presedintele Basescu.

Aşadar, Ziarul România Liberă atacă familia lui Victor Ponta! Pe când cele de la PDL?

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

2 thoughts on “Ziarul România Liberă atacă familia lui Victor Ponta! Pe când cele de la PDL?

  1. atunci cand o sa ii ataci tu pe cei din USL! :)) cam greu, nu-i asa?

    Posted by sdf23 | 11,09,12, 11:06 am
  2. Draga cititorule, tocmai am “promovat” atacul celor de la Romania Libera…. Daca doream sa protejez USL-ul sau pe Ponta, nu mai publicam materialul negativ al celor de la RL. Am considerat ca e corect sa apara si ceea ce se reproseaza lui Victor Ponta (USL)

    Posted by florin deaconu | 11,09,12, 2:09 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisements
%d bloggers like this: