//
you're reading...
EVENIMENT

Delta ACM sau USL – PDL, aceeaşi mizerie!

Cică Primăria Slatina, păstorită de „surferul” Darius Vâlcov, are prevăzută pentru anul în curs suma de 100 de miliarde lei vechi pentru diverse lucrări de asfaltare în municipiul reşedinţă de judeţ.

Astfel, vreo 37 miliarde lei au ajuns la firma Delta ACM Bucureşti pentru asfaltarea bulevardului A.I. Cuza, o societate agreată nu cu mult timp în urmă, la nivelul ţării, de PDL.

Aceeaşi Delta ACM, mai exact DELTA ANTREPRIZĂ DE CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 S.R.L. BUCUREŞTI, în iunie 2011, câştiga licitaţia „Reabilitare străzi zona Colegiul Agricol Carol I şi reabilitare zona Colegiului National Agricol I – Mănăstirea Strehareţi”!

Valoarea iniţială a contractului – 26,41 miliarde lei, fără TVA. Per total – 32,74 miliarde lei!

Cum îi stă bine unui ziarist, am răsfoit presa vremii în legătură cu Delta ACM şi aveam să aflăm cum această societate primea, odinioară, de la Primăria Craiova (primar Antonie Solomon), instituţie aflată sub influenţa PDL, un contract de 8 milioane de euro. Aceeaşi presă consemna faptul că Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 este văzută ca una dintre firmele de casă ale Partidului Democrat Liberal. Presa a dezvăluit de-a lungul timpului numeroase afaceri încheiate de aceasta societate cu diferite instituţii conduse de membrii PD-L. Dintre acestea, pe primul loc se situează, detaşat Primăria Sectorului 3 în fruntea căreia se afla Liviu Negoiţă şi care de-a lungul timpului a încheiat cu Delta contracte în valoare de zeci de milioane de euro. Bani despre care exista suspiciunea că s-ar fi întors în campaniile electorale ale PD-L sau ale lui Traian Băsescu.

În 2010, mass-media relata: „Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 SRL şi-a adjudecat cel mai mare contract din bani publici la Primăria Municipiului Hunedoara. Valoarea acestuia se ridică la fabuloasa sumă de 135.991.605,534 de euro. Incredibil este însă faptul că valoarea finală a contractului a fost cu 70% mai mare faţă de cea estimată, deşi criteriul de atribuire a fost, culmea, oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic;

Tentaculele Delta ACM 93 au ajuns până la Primăria Municipiului Bucureşti, compania ajungând, din nou, să câştige contracte frumuşele pentru refacerea infrastructurii bulevardelor;

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este autoritatea care i-a încredinţat tot Deltei ACM două contracte babane de peste 37 de milioane de lei, fără TVA”. Tare de tot, nu?

Am putea scrie o carte vizând afacerile oneroase ale firmei Delta ACM cu statul român şi cu administraţiile locale, dar nu mai e cazul, cine are ochi de văzut şi urechi de auzit – vede şi aude!

În rest, trăim cu greu în România, iar Delta ACM sau USL – PDL par să reprezinte aceeaşi mizerie!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: