//
you're reading...
ACTUALITATE

Victor Ponta dispus să salveze Alro Slatina!

  • Primul-ministru Victor Ponta: Am avut întâlniri cu reprezentanții ALRO și OLTCHIM. Cel mai important lucru este să salvăm locurile de muncă

Primul ministru Victor Ponta a făcut astăzi, 19 iulie, următoarele declaraţii liniştitoare pentru slătineni şi nu numai: „Am avut, împreună cu domnul ministru Chiţoiu, două întâlniri, după ce m-am întors de la inaugurarea celor două segmente de autostradă, o întâlnire cu cei de la ALRO şi o întâlnire cu cei de la Oltchim. În ambele locuri sunt probleme economice, generate de – în cazul ALRO – liberalizarea şi de noua legislaţie privind energia, iar în cazul Oltchim, după cum ştiţi, sunt deja probleme istorice, care vor fi finalizate printr-un proces de privatizare care să salveze locurile de muncă. Vroiam doar să vă spun că în ambele situaţii, Ministerul Economiei şi structurile sale componente au pregătit strategii pentru sprijinirea celor două unităţi economice. Cel mai important lucru, în ceea ce mă priveşte – şi de aceea am ţinut să particip la aceste întâlniri – a fost garantarea sprijinului guvernamental, în limitele, evident, impuse de Comisia Europeană şi de Legea privind liberalizarea pieţei energiei, de asemenea, în limitele pe care le-am stabilit în acordul cu FMI şi Comisia Europeană, spuneam însă că pentru mine, cel mai important lucru este să salvăm locurile de muncă, şi pe cele de la Slatina, şi pe cele de la Râmnicu-Vâlcea şi Piteşti şi că prin activitatea structurilor specializate ale Ministerului Economiei, din partea Guvernului va exista sprijin total pentru aceste două unităţi.

Dacă la ALRO este vorba doar de integrarea în ceea ce înseamnă piaţă deschisă de energie, la Oltchim este un proces de privatizare, care include alte operaţiuni, conversia datoriilor, utilizarea tuturor mijloacelor de sprijin legale din punct de vedere european, pentru ca Oltchim să funcţioneze, până la momentul privatizării, după care, evident, după privatizare să intre într-un ciclu economic normal. Acestea erau cele două lucruri, regret că suntem în mare grabă pentru a ajunge la şedinţa CSAT.”

Recent Alro Slatina trăgea un semnal de alarmă prim comunicatul de presă

„Alro nu a luat nici o decizie referitor la reducerea capacităţii de producţie”

Slatina, 17 iulie 2012 – Alro SA (BVB: ALR, “Alro”, “Compania”), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, nu a luat, până în acest moment, nicio decizie cu privire la reducerea producţiei şi continuă negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie.

„Nu am luat, încă, o hotărâre referitor la reducerea capacităţii de producţie”, a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General al Alro. „În momentul de faţă, analizăm situaţia curentă, în strictă legătură cu livrarea de energie electrică.”

În plus, ţinând cont de recentele declaraţii cu privire la declanşarea stării de Forţă Majoră de la Hidroelectrica, Alro analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare.

Luând în considerare perioada anterioară de Forţă Majoră, Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative.

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

One thought on “Victor Ponta dispus să salveze Alro Slatina!

  1. Directorul General Dobra Gheorghe nu este strain de furturile de aluminiu, domnia sa dirijeaza aceasta activitata cu ajutorul politiei (sa nu uitam pe Comisarul sef Coman Danut ce a fost dat afara din politie si a fost angajat la ALRO de Dobra Gheorghe).
    Politisti domnului Coman stiu sa fabrice dosare ca oameni nevinovati ce si-au indeplinit constincios atributiile de serviciu sa fie acuzati pentru savarsirea unor infractiunii inchipuite de Dobra Gheorghe care isi santajaza proprii subordonati. Dispreţul oamneilor care au fost disponibilizati e lesne de argumentat: Acest om reprezinta suma a tot ce este mai detestabil in Orasul Slatina. A folosit banii jefuiti de la proprii salariatii doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-i asupra noastră. Precum cel mai întunecat fanariot, a folosit demintăţile publice justitia , parchetul, si resursele uzinei pentru a-i căftăni pe cei care actual il ajuta, pe cei care i-se închina cu ipocrită smerenie, pe cei din jurul lui prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi. Peste 3000 de salariati ii sunt pe mai departe datori cu întreg dispreţul. Asa cum tumorile se dezvolta in organism asa il vor ajunge blestemele ceor peste 3000 de salariati dati afara, uni dintre ei foarte bolnavi si a celor peste 1000 salariati la care le-a luat grupele de munca pentru asi cumpara hoteluri, terenuri si paduri, desi stie ca poluarea depaseste cu mult cotele admise.
    Acesta oricand disimuleaza realitatea adoptand o atitudine intentionat inselatoare. Ce i-o fi lipsit acestui om ca sa fie cinstit?. Inca de la angajare in SC ALRO fura cartofii din vagoane. De ce refuza sa recunoasca cat de mult a gresit prin modificarea art. 38 (1) la negociera CCM pe anul 2005, inlocuind procentul de bebeficiu de 10% din profitul net realizat cu acordarea unei prime de pana la un salariu brut si semnarea PROTOCOLULUI prin care dai afara peste 3000 de specialisti. Nu stia ca negarea realitatii i-ar potea inrautati atat de mult situatia incat nici cedarea hotelului Bulevard Prestige si a celorlalte averi nu il mai pot salva.
    Chiar crede ca criminali inamovibili care azi sunt de partea lui, maine cand nu le mai da bani il vor ierta?.

    Posted by ion | 05,02,13, 1:16 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertisements
%d bloggers like this: