//
you're reading...
POLITICA

Deputatul de Olt, Florin Iordache, pune punctul pe i în cazul Adrian Năstase

Este Adrian Năstase o victimă a politicii marca “Băsescu”? Ca o opinie personală: DA!

Deputatul de Olt, juristul Florin Iordache, a pus astăzi, 27 iunie, punctul pe i in cazul Adrian Năstase. Pe blogul personal. Dumneavoastră cititorii “Ziaristului de Olt” aveţi posibilitatea să trageţi propriile concluzii:

“Acțiunile Codruței Koveși și ale DNA dovedesc natura politică a dosarelor lui Adrian Năstase”

” În legătură cu acuzațiile lansate de Laura Codruța Kovesi la adresa medicilor de la Spitalul Floreasca, trebuie făcute niște precizări pentru a se restabili adevărul asupra desfășurării reale a evenimentelor, începând de miercuri, 20 iunie 2012.

 Luni, 25 iunie 2012, la Spitalul de Urgenţă Floreasca s-au efectuat verificări, în prezenţa medicilor care au acordat asistenţa medicală de urgenţă, privind modalitatea în care s-a intervenit asupra pacientului Adrian Năstase, a condiţiilor în care acesta a fost menţinut la serviciul de terapie intensivă, a bolilor de care acesta suferă, fiind puse la dispoziţia comisiei care s-a deplasat, toate actele ce urmează a fi expertizate de IML.

 De asemenea, trebuie făcute următoarele mențiuni:

 – Ceea ce se întâmplă acum reprezintă o presiune asupra medicilor care urmează să întocmească raportul de expertiză.

 – Incriminarea medicului Brădişteanu, deşi acesta nu a fost singur în echipa care a îngrijit pacientul, este dovada presiunii făcute de Monica Macovei asupra Procurorului General al României şi Procurorului DNA, Daniel Morar.

 – De ce DNA şi nu altă structură îl anchetează pe medicul Şerban Brădiştenu? Răspunsul DNA este în afara textelor de lege care reglementează infracţiunile de corupţie, pentru că, se pretinde, că favorizarea este “săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie” şi anume “îngreunarea executării pedepsei aplicate”. Executarea unei pedepse aplicate de o instanţă este egală, din punct de vedere juridic, atât pentru persoanele condamnate pentru infracţiuni de drept comun, cât şi pentru persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, astfel încât aserţiunea DNA demonstrează că, de fapt, procurorii încearcă să facă presiuni extreme asupra medicilor.

 – Normele medicale stabilesc obligativitatea transportării oricărei persoane aflate în stare gravă, la cel mai apropiat spital de urgenţă în vederea intervenţei rapide şi eficiente

 – Spitalul de urgenţă Floreasca este cel mai mare spital specializat în medicina de urgenţă şi se află cel mai aproape de locuinţa lui Adrian Năstase. Deci medicii de pe ambulanţă erau obligaţi să asigure transpotul la spitalul Floreasca unde echipa de medici de urgenţă urma să stabilească măsurile medicale care se impuneau într-un caz de plagă împuşcată, în condiţiile în care pacientul suferea şi de alte boli cronice grave.

 Astăzi, CSM, cu vot majoritar, s-a transformat într-o instituţie politică şi partizană, care interzice oricărei persoane, insituţie publică, ONG, asociaţie profesională, să-şi exprime un punct de vedere cu privire la hotărâri definitive sau irevocabile, transformând procurorii şi judecătorii într-o castă care nu poate fi supusă niciunui fel de critică.

 Interdicţia impusă avocaţilor, Avocatului Poporului, asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, readuce perioada anilor 50, atunci când, printr-un ordin de partid, orice persoană putea suporta rigorile unei justiţii nedrepte.

Intervenţia publică a Monicăi Macovei, vicepreşedinte al PDL, cea care i-a numit în funcţie pe Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, demonstrează că toate acţiunile împotriva lui Adrian Năstase au reprezentat “acţiuni politice”, iar dosarele “confecţionate” de DNA sunt dosare politice.”

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Advertisements
%d bloggers like this: