//
you're reading...
MONDEN

Caracatiţa Aldaco Film şi tentaculele sale în bugetul Slatinei!


Din nou, Dream Fest la Slatina! Normal că doar nu pe gratis! Vechile obiceiuri se uită greu, aşadar firma lui Cornel Diaconu rămâne în continuare abonată la banii publici ai Slatinei. De ce nu, că doar prin Hotărârea 35 / 01.02.2012, referitor la aprobarea Programului anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local, se demonstrează că sunt bani de „supt” de la slătineni. Circa 17,83 miliarde, din care 2,53 miliarde pentru domeniul cultural, social, culte religioase, învăţământ, sănătate etc. Ştim, sună pompos, dar cu siguranţă o mare parte din aceşti bani vor ajunge la Aldaco Film! Dacă vă întrebaţi unde se duc restul de bani, 15,3 miliarde lei, ei bine. Aceştia merg către Sport! Că de, avem bani de cheltuit! Aceasta în timp ce mii şi mi de slătineni trăiesc din greu. Dar să revenim la oile noastre.

În legătură cu sugativele Aldaco Film, Cornel Diaconu şi Lavinia Şandru, & Company au curs râuri de cerneală în mass-media locală. Matrapazlâcurile acestora fiind de notorietate. Doar Curtea de Conturi Olt n-a observat! Legalizând astfel neregulile. Presa a „lătrat”! Făcându-şi datoria de „câine de pază al democraţiei”. Ursul a trecut!

Nu putem să nu ne întrebăm, cum de nimeni de la Camera de Conturi nu a sesizat că  pentru banii cheltuiţi la Revelionul 2004-2005 nu exista selecţie de oferte.

La fel în cazul  Festivalului al Filmului din 2004, dar şi la nici la Festivalul Berii din 2005. Dar la manifestările organizate sub egida  Zilelor Slatinei, acum, bine-cunoscuta „Slatina – Dragostea Mea“? Toate acestea au rămas, încă, întrebări retorice. Şi au trecut mai bine de şase ani!

Pentru cei care au uitat, deşi credem că nu e cazul, Lavinia Şandru, potrivit propriei sale declaraţii de avere, din 7 mai 2005, era director de comunicare la SRL-ul lui Cornel Diaconu, respectiv la Aldaco Film. Dacă ne aducem bine aminte, Şandru a lucrat încă din 2001 la firma respectivă, inclusiv în anul 2004. Apoi din motive obiective şi subiective „ieşea” din parteneriat. În mod formal. Evident nu şi neoficial! Relaţia dintre cei doi era  incontestabilă de altfel..

Producătorul Cornel Diaconu este, asa cum spuneam, „tătucul” Festivalului Callatis. Un om cu bani, dar şi cu … relaţii. Este cel care organiza spectacole pentru Primăria municipiului Bucureşti în 2001, 2002, 2003… Cine era primarul Capitalei la acel moment? Evident, o întrebare retorică, răspunsul fiind unul singur, respectiv Traian Băsescu. Concubinajul dintre Partidul Democrat şi Cornel Diaconu, prin Aldaco Film sau Asociaţia Pro Familia fiind unul clar, de necontestat.

Un amănunt picant, demn de reliefat, este şi faptul că însuşi ex-vicele Dan Bălăşescu, pe atunci doar ziarist, scotea în evidenă în presa locală escrocheriile marca Aldaco Film – Lavinia Şandru – Primăria Darius Vâlcov. Acum, a uitat! Că…”uitarea” e de…aur!

Amintirile ne răscolesc! Scriam în urmă cu 5-6 ani de zile că există o certitudine, atâta timp cât Darius  Vâlcov este primar, slătinenii vor cotiza bani frumoşi către firmele omului de afaceri Cornel Diaconu. Am avut dreptate!

Anul trecut, Centrul Naţional al Cinematografiei a anunţat finanţările pentru  „organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme interne şi internaţionale, susţinerea unor programe de cultură şi educaţie cinematografică, editarea unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei sau alte activităţi, pentru manifestări organizate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2011”. Şi…surprize, surprize! Aveam să aflăm că Aldaco Film (organizatorul Festivalului Callatis!) a obţinut 1,34 miliarde lei vechi pentru „Dream Fest Slatina 2011” – Festival Internaţional de Film şi Carte pentru copii.

Curios e faptul că din documentarea noastră ulterioară, Aldaco Film a încasat e la Primăria Darius Vâlcov „doar” 600 milioane lei, conform Hotărârii de Consiliu local Slatina, nr. 85, din 20 aprilie 2011, consiliu subordonat lui Vâlcov.. Oricum ar fi, bani frumoşi!

Câteva luni mai târziu, acelaşi consiliu local, portocaliu, aproba modificarea acestei hotărâri, prin HCL nr. 144, din 19 iulie 2011. Surprize, surprize din nou! În bugetul de programe şi manifestări culturale intra, de ce nu ne miră, Festivalul Callatis, de la Roma, al legendarului deja Aldaco Film, alias Cornel Diaconu. Suma? Nici mai mult nici mai puţin de 860 milioane lei. Asigurându-se cică participarea „Căluşarilor Slatinei” în Roma,  „Capitala Lumii” de odinioară.

Oare ce gândea în sufletul său viceprimarul, ziaristul de odinioară Dan Bălăşescu? Când aproba proiectele de hotărâre mai sus amintite? Contradicţii! Contradicţii! Contradicţii!

Ar fi multe de spus despre mizeriile marca Aldaco Film, nu numai bugetul slătinean fiind afectat de-a lungul timpului, ci şi cel din Mangalia. Dar asta este cu totul o altă mâncare de…peşte!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

One thought on “Caracatiţa Aldaco Film şi tentaculele sale în bugetul Slatinei!

  1. cel mai misto, de la aceasta minunata manifestare, festival sau ce e el, au fost filmele PIRATATE! :))))))))))))))

    Posted by DA | 23,06,12, 11:53 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Advertisements
%d bloggers like this: