//
you're reading...
ACTUALITATE

Adevărul, cum un simplu ziarist a adus un milion de dolari la bugetul statului!!! (II)

Spuneam, în urmă cu o săptămână sau două, că timpul trece cu o viteză uluitoare, iar oamenii uită… Alţii nici măcar nu au ştiut vreodată.

De multe ori mă întreb dacă am greşit. Sau poate nu! Dacă astăzi există societatea de transport local Loctrans Slatina, este şi meritul meu! Sau greşeala mea…

Cum nu am lăsat o inginerie financiară a primarului Darius Vâlcov să dea roade, respectiv falimentarea Loctrans SA şi astfel neplata a 1 milion de dolari către bugetul statului român.

Cum?

În 2006, societatea de transport local urma să fie falimentată de mintea strălucită şi diabolică în acelaşi timp a primarului Darius Vâlcov. Povestea, una cât se poate de reală, a început încă din 2005, când fostul director al Băncii Populare Române – filiala Slatina, nimeni altul decât Darius Vâlcov, a hotărât să mai falimenteze o societate, respectiv Loctrans. Şi atunci ca şi în ultimii patru ani de zile Vâlcov patrona Consiliul local Slatina precum un cioban mioarele, consilierii Alianţei DA şi chiar ai PSD lăsându-se uşor, prea uşor, manipulaţi de tânărul Darius Vâlcov.

Ca să nu mai lungim vorba, trebuie reamintit faptul că în 2005, Loctrans SA, societate ce aparţinea Consiliului local Slatina, avea o datorie de peste 23 miliarde lei la Bugetul consolidat al statului. În ciuda aparenţelor negative, Loctrans nu era falimentară, societatea de transport local având de încasat de la Primăria Slatina aproximativ 24 miliarde lei, reprezentând subvenţii la abonamentele acordate călătorilor – elevi, bătrâni, persoane cu handicap, etc.

Acum apare mintea diabolică a tânărului Vâlcov, care a dorit ca Primăria Slatina să nu mai plătească datoria către Loctrans, printr-o inginerie financiară crasă, dar aparent, doar aparent legală.

Astfel, edilul Darius Vâlcov iniţiază un Proiect de Hotărâre, nr. 44, la 28 februarie 2005, privind concesionarea de către Primăria Slatina către Loctrans SA a terenului în suprafaţă de 24.521,7 m.p. situat în strada Crişan, nr. 33. Consilierii locali de atunci, simple unelte pentru Vâlcov, îl aprobă! De menţionat că Loctrans îşi desfăşura activitatea dintotdeauna şi pe acel teren fără să i se ceară măcar un leu vreodată?

Taxa de concesiune era la aceea dată de 3 euro / m.p. / lună, adică 73.565 euro / lună şi 882.780 euro pe an, pentru terenul de 24.521,7 m.p.! Diabolic! În lei suma se ridica la aceea dată la 31,7 miliarde lei anual!

De aici rezultă clar dorinţa lui Darius Vâlcov de a falimenta Loctrans. Aşa primarul Vâlcov ar fi reuşit să stingă datoria Primăriei Slatina către Loctrans, societatea de transport local urmând să intre în faliment şi totodată statul român, respectiv bugetul consolidat al statului român urmând a fi ţepuit cu 28 miliarde lei, la cât se ridica datoria Loctrans în 2006. Respectiv 1 milion de dolari mai puţin la bugetul statului! Pe scurt aceasta ar fi… “povestea”!

Semnatarul acestui material scria la aceea dată la „Punctul pe i” şi nu a lăsat ca această inginerie financiară  să fraudeze bugetul statului cu 1 milion de dolari. Şi a scris şi a tot scris despre această MĂGĂRIE, până când cei care trebuiau să audă şi să vadă au făcut-o! Chiar şi la DNA Craiova ajunseseră aceste informaţii, dovadă că în ciuda faptului că Darius Vâlcov a încercat să îşi şteargă urmele la ingineria financiară prin Proiectul de Hotărâre nr. 72, din 7 februarie 2006, prin care retrăgea concesiunea celor 24.521,7 m.p., societate Loctrans a existat în continuare, şi, evident,  datoriile au fost stinse în mod legal.

Aşadar un simplu ziarist a adus la bugetul statului 1 milion de dolari! Ce a făcut statul pentru el? NIMIC! Probabil la finalul vieţii nu va beneficia nici măcar de o pensie amărâtă de la statul român! Meseria de Ziarist în Olt fiind aşa cum este. Grea şi fără siguranţa muncii la stat! Înţelegeţi voi ce vreau să spun! Nu-mi rămâne decât să mulţumesc ironic şi anticipat, plin de acrimonie, statului român: MULŢUMESC PENTRU NIMIC! Eu am adus un milion de dolari la buget, TU ce ai făcut pentru mine?

Florin Deaconu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Advertisements
%d bloggers like this: