//
you're reading...
ACTUALITATE

TUMOAREA DIN OLT, TEHNOLOGICA RADION BUCUREŞTI!!!

Theodor Berna

În 2009, peste 70 de milioane de euro au fost aduse în judeţul Olt de Primăria Slatina din fonduri europene. Astfel s-a născut Compania de Apă Olt. Fosta societate de distribuţie a apei potabile (n.r.- după alţii mai puţin potabilă), Aceti, a ajuns între timp pe mâinile unei “familii” din Bucureşti, Ramba, despre care se vorbeşte tot mai des că are legături directe cu PDL şi Darius Vâlcov.

Dar să revenim la „găina cu ouă de aur”, numită în mod formal şi Compania de Apă Olt.

Potrivit acestei societăţi,”S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A. beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POS Mediu pentru perioada 2007 – 2013.  Finanţarea nerambursabilă este oferită pentru implementarea Proiectului cod CCI 2007 RO 161 PR 010 “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt”, în baza Contractului de Finanţare nr. 89341, încheiat la data de 31.03.2009, între Ministerul Mediului și Pădurilor, prin Direcția Generală a Autorității de Management POS Mediu şi S.C. Compania de Apă Olt S.A.

Proiectul presupune investiții pentru îmbunătățirea proceselor de captare, tratare și distribuție a apei potabile și pentru colectarea și epurarea apelor uzate în zonele acoperite de operatorul regional SC Compania de Apă Olt SA, în conformitate cu Directivele Uniunii Europene în sectorul de apă și apă uzată”.

Nu mai puţin de 292.621.027 lei noi au fost puşi la bătaie! Din care Finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al UE –  245.231.995 lei.

De la asemenea sume, nu puteau să lipsească lipitorile PDL!

Una dintre acestea, abonată la banul public, este şi Tehnologica Radion Bucureşti.

Pentru „Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Slatina”, TEHNOLOGICA RADION şi RILOVAL au „căpătat” contractul în valoare de 36.008.472,51 lei, fără TVA.

De asemenea, pentru „Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Scorniceşti şi Potcoava”, TEHNOLOGICA RADION şi RILOVAL s-au scos cu alţi 22.888.538,64 lei, fără TVA.

Nu sunt două, fără trei! Spune un proverb italian. Aşa şi în cazul de faţă!

Pentru „Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt.”, aceleaşi firme au obţinut alţi 19.304.541,30 lei, fără a adăuga şi TVA.

Culmea este că lucrările derulate de Tehnologica Radion sunt de o foarte proastă calitate, chiar reprezentanţii Primăriei Slatina, PDl-işti până în măduva oaselor, au ieşit  public  antamând reproşuri firmei bucureştene, patronată de multimilionarul Theodor Berna. Ceva e putred în Slatina!

De fapt, pe unde a fost Tehnologica Radion, de la Bucureşti-ul lui Liviu Negoiţă  la Brăila, de la Medgidia la Rânca sau Timişoara, firma lui Theodor Berna n-a lăsat loc de „bună ziua”.

Dar una peste alta îi merge şi încă al dracului de bine!

Theodor Berna este fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu şi avea în 2010 o avere de 60 de milioane de euro, potrivit Forbes România. Se vorbeşte şi de o relaţie cu Vasile Blaga, această ultimă chestiune putând să explice de ce în ultimii ani Tehnologica Radion este pe cai mari!

FLORIN DEACONU

 

 

 

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

March 2012
M T W T F S S
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: