//
you're reading...
EVENIMENT

Nu fura! Primăria Slatina nu acceptă concurenţa!

 

  • Din 2008 şi până în prezent, pe site-ul Primăriei Slatina  nu se mai afişează nici un contract prestări de servicii! De ce?!
  • Contractele pe bani publici trebuie făcute cunoscute cetăţenilor!!!
  • Cerem transparenţă Primăriei Slatina!

 „Prima dată ordine” era, în primăvara lui 2004, unul din  mesajele electorale cu care „catindatul” de atunci Darius Vâlcov care făcea apel la slătineni, sperând să dea marea lovitură la alegerile pentru primăria de pe malul stâng al Oltului. Acesta promitea transparenţă în ceea ce priveşte folosirea banului public. De asemenea, se angaja să creeze 2.500 de noi locuri de muncă; stoparea jafului din asociaţiile de locatari, chiar desfiinţarea acestora; construirea a 600 de apartamente pentru tineri; acordarea gratuită a 5 mc de apă familiilor nevoiaşe; amenajarea de noi zone de agrement, noi locuri de joacă şi parcuri. Personal, nu ştim unde sunt cele 2.500 de noi locuri de muncă. Decât dacă îşi asumă meritul că unele societăţi comerciale au luat fiinţă după 2004. Dar nu el „a creat” joburile. Cele 600 de apartamente s-au dovedit a fi un tun financiar, peste 500 miliarde lei vechi pentru o firmă din Râmnicu Vâlcea, respectiv Protectchim, o societate condusă de slătineanul Nicolae Enache, bun prieten cu primarul PDL de Rm. Vâlcea. Un fiasco! Cartierul ajungând o mahala. Tot de aici au mâncat o pâine şi Imobiliare Consloc şi directorul ei pedelistul Gheorghe Neacşa. Dar şi prietenul Marian Chitea prin CPT Consult Compani SRL. Ultimul încasând peste 12 miliarde lei pentru proiectarea cartierului celor 600 de apartamente. Conform Contractului 11.450, din 23 iunie 2005.

Ce vremuri romantice! Atunci exista o oarecare deschidere în ceea ce privea cheltuirea banului public. 7,5 miliarde lei pentru achiziţionarea unui sistem de iluminat fântână arteziană (n.r.- Fântâna Speranţei). Aproape 4 miliarde lei pentru semafoare. Ambele contracte fiind derulate cu Vest SRL Slatina.  Alte două contracte de 7 miliarde lei per total către Condor Păduraru, pentru umplerea scuarurilor din Libertăţii şi Cornişei. Ş.a.m.d. Era anul 2005! Câteva contracte aruncate presei! Pe site-ul Primăriei Slatina.

Nimic de pavelarea Slatinei! Nu tu A.C.IND sau Romprefabricate! Din calculele noastre, de la acea vreme, fiecare pavelă montată în municipiu costa, bugetul local,  1 dolar USA!

Contracte pe 2006? Mai puţin! Dă-o dracului de transparenţă!

2007 este un an generos în ce priveşte contractele primăriei cu diverşi agenţi economici.  Zeci şi zeci  de contracte fiind făcute publice pe site-ul primăriei Slatina. Aproape 40 miliarde lei se sifonau către Cafmin, un SRL-eu de apartament, potrivit contractelor, şase la număr, undeva pe Aleea Muncii, bloc FA 24, apartament 9. Şi etajul? Societatea se află încă în graţiile Primăriei Slatina. Dar despre asta în ediţiile viitoare ale Concret în Olt.

Anul 2007 a fost fructuos şi pentru Condor Păduraru SRL. Aproape, ţineţi-vă bine, 60 de miliarde lei, valoarea contractelor pentru firma Condor Păduraru, societate la care până în 2004 lucrase şi pedelista Ana Anghel, directorul de la Patrimoniu, şi viceprimar în prezent.

Tot în 2007, o societate cu obiect principal de activitate fabricarea pâinii, Panadria SRL Găneasa, se ocupa de canalizarea din Slatina, mai exact cu reparaţiile la gurile de canalizare din municipiu. Pentru 800 milioane lei. Tot Panadria încasa 900 milioane lei pentru reparaţii la Şcoala generală nr.5.

Peste 1,5  miliarde lei, încasa şi firma pedelistului Rudelf Onică, zis şi Sexonică, Milu Cons SRL. De asemenea, firmele lui Chitea, CPT Consult Compani şi  Topcad Construct, strângeau alte 11 miliarde lei de la bugetul local. Şi am putea continua…

N-o să o mai facem! Dar totuşi…încă un contract! Prin Contractul 6.467, din 26 martie  2007,  cu Click News, reprezentată prin directorul Dan Bălăşescu, Gazeta de Olt, Darius Vâlcov îşi cumpăra liniştea, pe bani publici, în ce priveşte mass-media locală, cel puţin o parte însemnată a ei. GdO fiind la acea dată principalul cotidian al judeţului. Cu doar 700 milioane lei, valoarea contractului, Vâlcov putea dormi liniştit!

Din 2008, Primăria Slatina şi Vâlcov au devenit opaci, obtuzi, în ceea ce priveşte transparenţa cheltuirii banului public! Doar trei contracte nesemnificative erau afişate pe site-ul primăriei, două datate 2008 şi unul 2009. Astfel, din 2008, 2009, 2010 şi 2011, nici un contract important derulat pe Primăria lui Darius Vâlcov nu a mai fost făcut public pe site-ul instituţiei publice!!! Cam multă linişte!

De ce? Întrebare retorică!

Cerem oficial Primăriei Slatina să facă publice contractele ultimilor ani, în special cele cu Rupiah, Cafmin, Aldaco Film, Olcon Metal, Coral Impex, Best Sale, Lipidor Press, ş.a.m.d. Dar şi sumele de banii cheltuite cu CSM Slatina, sume care după sursele noastre trec uşor de 35 miliarde lei!

O glumă bună circulă în prezent: „Nu fura! Guvernul nu acceptă concurenţa!”

Am adaptat-o: Nu fura! Primăria Slatina nu acceptă concurenţa!

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts

March 2012
M T W T F S S
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: