//
you're reading...
POLITICA

Mafia Portocalie – „Centrul Cultural Eugen Ionescu” – Avitech Co Voluntari, Cafmin şi Best Sale Slatina!!!

  • Naştere grea, prin cezariană, urmată de inevitabilele infecţii…pentru Centrul Cultural

Viaţa bate, oricând, la fund filmul! Realitatea de zi cu zi, în mod absurd,  epatând cu prisosinţă viaţa cotidiană, anodină. La fel şi noutăţile incredibile cu care vom veni în faţa dumneavoastră a cititorilor.

Iată, adevărul gol-goluţ despre Afacerea „Centrul Cultural Eugen Ionescu”, o afacere cu iz de halenă, dar şi… alte multe businessuri slătinene!

Eugen Ionescu, părintele teatrului absurd, nu s-a fi aşteptat vreodată ca numele lui să fie terfelit într-un asemenea scandal. Absurd, până la capăt! În Slatina!

Am putea fi acuzaţi de eclectism în acest material de presă, dar bogăţia informaţiilor ne  va conduce la o tratare exhaustivă a subiectului.

Aşadar …

Slatina a avut, înainte de 1989, nu mai puţin de patru cinematografe, respectiv Victoria, Lumina, Voinicel şi nu în ultimul rând, după anii 80, Cinematograful „23 August”. După aşa-zisa Revoluţie, „23 August” devenea Cinema „Alutus”. Capitalismul primitiv din ţara noastră a condus la falimentarea acestora, ultima pe redute fiind „Alutus”, care în 2004 îşi închidea porţile. În aceeaşi perioadă, coincidenţă nefericită, Darius Vâlcov punea mâna pe Primăria Slatina.

În toamna lui 2004, Consiliul Judeţean Olt şi preşedintele Jenel Copilău erau interesaţi de preluarea Cinematografului Alutus, obţinând, chiar, din ce ne amintim aprobarea preluării  cinematografului de la Oficiul Naţional al Cinematografiei.

Fiasco! PSD pierde alegerile prezidenţiale la sfârşitul lui 2004, Alianţa DA câştigând alegerile şi totodată Puterea. În vara anului 2005, pe fir intervine şi Darius Vâlcov, acesta dorindu-şi un centru cinematografic. Nicidecum, ceea ce va deveni actualul Centru Cultural „Eugen Ionescu”.

Ironic vorbind, slătinenii nu au suferit după cinematograf în acei ani. De asta, având grijă societăţile Aldaco Film şi Star Media & Film, ambele venite pe filiera Lavinia Şandru, prin „Zilele filmului”. Slătinenii au căscat mai mult sau mai puţin ochii la filme, în timp ce alţii au luat banul!

În sfârşit! Revenind la cinematograf, trebuie spus că, de abia în decembrie 2006, Primăria Slatina devenea proprietarul de drept al acestuia. La finele lui aprilie 2007, Primăria Slatina organiza o dezbatere publică pe tema transformării Cinematografului „Alutus“ într-o sală multifuncţională, pentru reprezentaţii de teatru şi proiecţii de filme, precum şi alte proiecte culturale. Era începutul! Ideea ce Centru Cultural se coagulase.

Vâlcov la acea dezbatere a venit, a salutat, a plecat! Doar Prina, managerul, a rămas. Se preciza la acel moment că pentru acest proiect se va cheltui un milion de euro. De-ar fi fost să fie atât!

În mai 2008, Primăria Vâlcov preda cinematograful firmei Avitech Co SRL Voluntari, care în parteneriat cu Hidroproiect şi Romproiect Bucureşti veneau cu soluţia: Două cinematografe cu 50 locuri fiecare, o sală de teatru cu circa 200 de locuri, care va putea fi folosită şi pentru orice tip de proiecte culturale, o cafenea la intrare, un mini-hotel cu patru camere pentru actori, spaţii anexă pentru artişti şi pentru decoruri. Se năştea Centrul Cultural „Eugen Ionescu“!!!

Naştere grea, prin cezariană, urmată de inevitabilele infecţii…PDL-iste!

La scurt timp de la demararea investiţiei, lucrările aveau să fie stopate, pentru ca din 2009  acestea să fie reluate. Reluate de cine le-a început: Cafmin Slatina, o firmă abonată la lucrările finanţate de Primăria lui Darius Vâlcov!!!

  • Cine este Avitech Co SRL, din Voluntari, judeţul Ilfov?

Ne-am documentat de această firmă. Trebuie spus că a fost extrem de dificil, ceea ce măreşte, de altfel, meritul nostru deoarece tot aveam să aflăm date legate de aceasta. Ne-am interesat la primărie, la Biroul Achiziţii Publice. Am fost refuzaţi cu eleganţă! La societatea Avitech Co Voluntari unde am fost refuzaţi cu mai multă sau mai puţină eleganţă. Încă aşteptăm un e-mail cu eventuale răspunsuri la întrebările noastre de la reprezentanţii societăţiii în cauză. Fără a ne aştepta la dezvăluiri senzaţionale din partea lor. Nu-i nimic! Lucrăm cu ce avem.

Din start trebuie menţionat că societatea din Voluntari nu se ocupă de construcţii, obiectul principal de activitate fiind „Comerţul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii”, CAEN: 4652. Vom reveni pe tema aceasta!

Deţinătorii Avitech Co SRL Voluntari sunt alte două societăţi una cipriotă, cealaltă română. Ca orice societate acestea au patroni!

Prima, Avitech (Overseas) Co LTD, persoană juridică de naţionalitate cipriotă. Are sediul in Nicosia, Cipru, strada Avionos, nr. 1, Maria House. Este reprezentată legal prin Silvio Vitenstein, cetăţean izraelian, cu domiciliu în Shoham, Israel.

A doua, societatea Ardesign Co, persoană juridică română, cu sediu în…comuna Griviţa, judeţul Vaslui. Reprezentată legal de Roescu Anton Gabriel. Evident, cetăţean român, domiciliat în Bucureşti. Totuşi acesta este din Patra Neamţ, căsătorit cu o bucureşteancă, partenera în afacerea Ardesign Co. De aici şi „buletinul” de Bucureşti.

Administratorul Avitech Co SRL Voluntari este Anton Roescu, un tânăr încă de 30 şi ceva de ani. Ce putem să mai spunem? Iată o formulă stranie de societate comercială, cu evrei ciprioţi şi bucureşteni moldoveni! Despre firmă foşti sau actuali salariaţi spuneau că e multă muncă şi stres cât cuprinde, dar „în compensaţie” salarii mici. Că directorul pune mai mult accent pe zodia în care e născut salariatul, decât pe cunoştinţele tehnice,  pentru a verifica cică „compatibilitatea”. Fabulos!

  • Cine a construit de fapt Centrul Cultural „Eugen Ionescu”? O firmă abonată la bugetul slătinean! Investiţia – un TUN FINANCIAR!!!

Dar să revenim la …Slatina! Cum spuneam, firma Avitech Co Voluntari nu se ocupă de construcţii, obiectul principal de activitate fiind „Comerţul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii”. Aşadar, nici o treabă cu construcţiile! Ce convenabil! Perfect, pentru Cafmin Slatina care în ultimii ani a supt la propriu din bugetul local sute şi sute de miliarde de lei vechi. Practic, se poate spune că respectiva societate a câştigat la Loto!!! Loteria „Prinăria” Slatina!

În 2010, managerul de primărie, Minel Prina „reevalua” lucrarea la 110 miliarde lei. Şi nu la un milion de euro cum era iniţial! La final avea să ajungă la …3 milioane de euro!!!

Potrivit fişei obiectivului de investiţii – Centrului Cultural Eugen Ionescu – din Hotărârea nr. 287, din 8 decembrie 2010, a Consiliului local Slatina, în joc erau 140 miliarde lei! Trădare să fie, dar să ştim şi noi! Pe ce, frate, peste 3 milioane de euro?!

În condiţiile în care, cu materialele cu tot, prin firmă, se poate construi o casă „la roşu” cu 140 de euro metrul pătrat, fără TVA. Aproape 174 euro cu TVA. Centrul Cultural Eugen Ionescu, mai exact construcţia are 1 400 metri pătraţi. Un preţ minimal al lucrării ar fi trebuit să fie de 243.600 euro.

Să zicem că e o investiţie aparte şi ar costa 500 euro metrul pătrat construit. Rezultă: 700.000 euro preţul corect al lucrării!

Să fim extrem de generoşi şi să considerăm în mod excepţional 1.000 de euro preţul pe metrul pătrat construit. Rezultă 1,4 milioane de euro costul Centrului Cultural Eugen Ionescu. Şi nu peste 3 milioane de euro, cât s-au plătit!

Tun de tun. financiar, la Slatina! Ce tun?! Tanc de tanc, plus rachete Sol-Sol! DNA, ceva? Curtea de Conturi? Nu? Atunci, bine!

  • Cine este în spatele societăţii Cafmin Slatina?

O firmă înfiinţată în anul 1995, care din 2007 şi până în prezent a încasat de la Primăria Slatina, condusă de generosul edil Darius Vâlcov, sute şi sute de miliarde de lei!

Cu cifre de afaceri (n.r. – în fapt venituri) anuale de 85 miliarde lei în 2007, 78 miliarde în 2008, 130 miliarde în 2009, ş.a.m.d.

Tot această firmă a finalizat şi construcţia V23, blocul în care „nu locuieşte” Darius Vâlcov, potrivit propriei declaraţii de avere. Şi tot la fel, pe aceeaşi logică, acolo „nu locuieşte” nici Managerul city, Minel Prina. Şi nici alţi baştani pedelişti din Slatina! Dar…asta e cu totul o altă mâncare de „peşte”. Cunoscătorii ştiu! (sic!)

Dar să revenim la Cafmin. Cine este în spatele societăţii Cafmin Slatina? Cristi Tomescu, un prosper om de afaceri se pare. Cine e în faţă? O ilustră anonimă! O doamnă pe nume Loredana Minodora Țiganu. De unde şi până unde? Aceasta este fosta cumnată a lui Tomescu. Aşadar, sora ex-soţiei acestuia. Bizarerii? V-am spus la începutul materialului, viaţa bate, oricând, la fund filmul! Telenovele, nu alta! Se pare că prietenia lui Cristi Tomescu cu Minel Prina e dată dracului!

De altfel, într-unul din numerele noastre viitoare vom reveni pe subiectul banilor publici încasaţi de Cafmin Slatina, precum şi cu lucrările prestate şi pe ce sume!

  • Best Sale, alias Robert Băsescu, sau „deputata” Andra Bărbulescu?

Ne întrebăm retoric! Nu aşteptăm vreun răspuns.

De Centrul Cultural ar fi fost normal să se ocupe chiar Societatea Culturală „Eugen Ionescu”. Însă, cu o săptămână înainte inaugurării, primarul de Slatina dispune convocarea în şedinţă extraordinară s consiliului local. Special pentru proiectul de hotărâre referitor la „Asocierea în participaţiune a Consiliului Local al Municipiului Slatina cu Societatea Culturală „Eugen Ionescu” şi SC Best Sale SRL Slatina în vederea administrării şi exploatării Centrului Cultural Eugen Ionescu, situat în Slatina, B-dul A.I. Cuza, nr.36, judeţul Olt”.

Astfel, cu puţine zile înainte de festivitatea de lansare a Centrului Cultural, Andra Bărbulescu, soţia deputatului PDL Olt, Daniel Bărbulescu, a venit în faţa Societăţii Culturale Eugen Ionescu cu un act de colaborare. Scabros! Şi acela,  prost redactat , cu multe greşeli gramaticale. Stupefacţie pe feţele lui Dan Stoichicescu şi a maestrului Mihai Lungeanu, de la societatea de cultură! Cine este Andra Bărbulescu, în ce calitate se implică?

În calitate de rudă cu Robert Băsescu? Pe numele căruia se înfiinţa în 2010 SRL-ul Best Sale! În calitate de amică a primarului Darius Vâlcov? Sau ca aparatcic al PDL Olt?

Şi ca să fie treaba treabă, din 26 iunie a.c., prin HCL 124, cei doi oameni de cultură sunt înlăturaţi, hotărându-se asocierea CL Slatina  cu deja cunoscuta Best Sale şi cu…Asociaţia Culturală „Centre Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România”. Bravo, musiu! Na-ţi-o frântă, că ti-am dres-o!

Ca de obicei, lucrăm cu materialul clientului! Nu mai departe de toamna trecută (2011), în şedinţa Consiliului local Slatina, aleşii locali portocali au aprobat la iniţiativa primarului Darius Vâlcov scoaterea la licitaţie administrarea şi exploatarea Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Cam târziu!

De parcă nu s-ar şti pentru cine e licitaţia?!

Evident, până la desemnarea câştigătorului licitaţiei, consilierii locali au aprobat  prelungirea asocierii cu societăţile care administrează în prezent centrul, pentru Asociaţia Culturală „Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România”, partea de teatru, şi nu în ultimul rând  Best Sale Slatina, cinematograful şi cafeneaua. Matrapazlâcuri! Şi toate abracadabrante!

Vom reveni!

 UPDATE: La sfârşitul lui aprilie-începutul lui mai 2012, deputatul Daniel Bărbulescu îşi ia catrafusele şi se reîntoarce în PSD. Aşadar nimic nu se pierde, totul se transformă…Şi prinţipurile? Dă-le dracu!!!

Florin Deaconu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts

March 2012
M T W T F S S
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: