//
you're reading...
ACTUALITATE

MAFIA Olt TV, de la Novel TV-ul pesedist, la Olt TV-ul pedelist!

MAFIE – Grup de indivizi cu îndeletniciri suspecte. Grup de persoane legate între ele prin preocupări comune şi care îşi apără reciproc interesele (meschine).

 • Naşterea televiziunii locale, iniţial roşie

Am strâns de-a lungul timpului o sumedenie de informaţii despre televiziunea locală Olt TV Slatina. Un puternic organ de presă al PDL Olt şi implicit al primarului de Slatina, Darius Vâlcov.

Totul e atât de îmbârligat şi cusut cu aţă albă, încât nici nu ştim de unde să începem.

Senzaţia noastră este că vom deschide o adevărată Cutie a Pandorei!

Să începem cu…începutul. Exerciţiu de memorie, care cu siguranţă ne va solicita toţi neuroni şi sinapsele de care dispunem!

În Slatina serviciul de cablu, CATV, era înfiinţat în vara anului 1992. Firma se numea SC NOVEL SRL, patronul se numea Gheorghe Anghel, iar serviciul prestat – NOVEL CATV. Vremuri romantice! Şi liniştite. La început a existat un singur canal propriu cu numele de NOVEL TV, pe care erau difuzate ştiri din Slatina, dar şi filme traduse vocal. Şi acum, unii dintre noi îşi amintesc, cu plăcere, vocea domnului Nicolae Zărnescu. Mai târziu au existat chiar şi două posturi proprii NOVEL si NOVEL PLUS. Primul dintre acestea ajunsese să aibă program 24/24, cu filme serioase, exact ca pe televiziunile naţionale.

În luna aprilie 2000, societatea de cablu CATV a fost cumpărată de RCS şi cele două canale proprii au fost desfiinţate, rămânând doar unul singur, Novel-ul.

După 2000, la putere revenea PSD, cu Ion Iliescu cu tot.. Oltul, dintotdeauna a fost roşu! Condus cu o mână de fier de prefectul Marin Diaconescu, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marin Ionică. Ultimul, din 2008, reevaluat şi spălat de PDL Olt, membru de seamă, în prezent, al portocaliilor la Slatina, dar şi în judeţ.

Dacă nu ne înşelăm, NOVEL TV era încă administrat de Gheorghe Anghel. Ca şi TVR, NOVEL-ul era roşu! Opoziţia de la aceea vreme blama acest lucru. Culmea şi în prezent e la fel, jucătorii făcând în schimb rocada.

În 2004, apare în ecuaţie un tânăr pe nume Darius Vâlcov. Un tânăr pe care preşedintele PD Olt de atunci, Marin Bobeş, în scotea în faţă la conferinţele de presă. Un tânăr cuminte, timid cu presa, deschis la orice discuţie. Darius Vâlcov. Cel care nu peste mult timp avea să devină primar de Slatina şi totodată trufaş şi ironic până la băşcălie. Muşcând, chiar, şi mâna care l-a crescut, Marin Bobeş fiind înlăturat de la conducerea PD Olt.

Dar să scăpăm de această paranteză. În perioada campaniei electorale locale din 2004, candidatul Vâlcov da buzna în platoul de televiziune al Novel-ului,  în timpul unei emisiuni, moderate de Geta Boaţă, cu viceprimarul Marin Postolache. Acesta din urmă făcând campanie candidatului PSD pentru primărie, edilul de la aceea dată, Gheorghe Păunescu. Avântul acestei acţiuni l-a propulsat pe Darius Vâlcov în funcţia de primar al Slatinei.

Nu ne putem abţine să nu facem încă o paranteză. Puţini îşi amintesc că dintr-o prostie fără seamăn, Vâlcov ar fi putut să nu mai ajungă primar, dacă Parchetul Slatina ar fi fost mai exigent. Cu o săptămână înaintea turului doi al alegerilor pentru primărie, în iunie 2004, Vâlcov reacţiona în mod stupid în parcarea societăţii Alprom Slatina la gestul unei tinere din municipiu, Luiza Constantin, care distribuia materiale de propagandă electorală  cu conţinut calomnios la adresa acestuia. Împotriva voinţei sale, Luiza Constantin era aruncată în maşină de Vâlcov şi dusă la Poliţia Slatina. Ceea ce în termeni legali se numeşte răpire şi se pedepsea la aceea dată cu închisoarea între 5 şi 12 ani. Procurorii care s-au ocupat de caz au dispus, în urma cercetărilor şi analizării probelor la dosar, neînceperea urmăririi penale a candidatului PD la primăria Slatina. În caz contrar, Vâlcov pierdea automat alegerile. Dar să închidem paranteza.

Momentul „invaziei” în emisiunea Getei Boaţă , de la Novel, a însemnat şi momentul decăderii postului local de televiziune.

 • Olt Tv, Enero Prod şi Alin Martinescu încă fac jocurile…În ecuaţie apare şi numitul Alexandru Diţă, alias DJ Andi!!!

În 2005, emisia postului local a fost întreruptă. Zvonindu-se ca la iniţiativa primarului!  În toamna lui 2007, postul tv revenea, dar sub titulatura de Olt Tv.

Cum, necum, în anul 2006, Enero Prod SRL Slatina, o firmă înfiinţată în 2003, Cod Unic de Înregistrare            RO 15892480, cu obiect principal de activitate la aceea dată dulgheria metalică, ajungea proprietara defunctului Novel şi mai noului Olt Tv. Acţionarul unic al acestei firme a fost o femeie al cărei nume nu mai are nici o importanţă şi care i-a cedat acţiunile, în proporţie de sută la sută, lui Alin Mario Martinescu, zis şi Balbeck.

Se pare, un fost deţinut, condamnat pentru tăinuire într-un complicat dosar de furt de maşini.

Conform Deciziei nr. 403, din 30 iunie 2005, a Consiliului Naţional al Audiovizualului, articolul 4, alineatul f, persoanele fizice ce deţin o cotă mai mare de 10% din capitalul ori drepturile de vot în societatea comercială sunt obligate să depună cazierul judiciar la dosar.

Cum Alin Mario Martinescu avea cazier, de la 17 mai 2006 la firma Enero Prod apare un nou asociat, Nicolae Alexandru Diţă. Un neica-nimeni! Un trubadur prin discotecile vremurilor noastre. Un tânăr DJ, de 27 ani, din Bucureşti., cu adresa Str. Caporal Nicolae Cerga nr. 4, bl. P4-5, sc. A, et. 7, ap. 31.

Diţă a preluat 93,3 la sută din acţiunile Enero Prod SRL, iar Alin Mario Martinescu cu restul de 6,7 la sută, rămânând, totuşi, administrator unic al societăţii şi director general al postului de televiziune.

Pe 6 iunie.2006, societatea Fastpromo SRL Brasov, deţinătoarea licenţei de emisie pentru postul de televiziune RCS & RDS Slatina, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului cedarea licenţei către Enero Prod SRL Slatina. N-o zicem noi, o spune CNA: „Şedinţa CNA de marţi, 6 iunie 2006

4.Solicitare cedare licnţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii – S.C. Fastpromo SRL Braşov către S.C. Enero Prod SRL Slatina pentru Slatina.

4.Solicitare cedare licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii – S.C. Fastpromo SRL Braşov către S.C. Enero Prod SRL Slatina pentru Slatina.

CNA a aprobat cererea de cedare a licenţei.

*Nr. 9944/26.06.06 de la Enero Prod – solicitare amânarea inspecţiei în vederea autorizării studioului.

*Nr. 9944/26.06.06 de la Enero Prod – solicitare amânarea inspecţiei în vederea autorizării studioului.

CNA a aprobat solicitarea.”

De unde bani pentru licenţă? În condiţiile în care cifra de afaceri la nivelul lui 2005 a Enero Prod era de doar 153 milioane lei vechi şi nu avea nici un angajat? Întrebări retorice. Dacă se doreşte ceva şi există interese politice se pot găsi diverse surse de finanţare.

 • Vâlcov face cărţile, Bălăşescu taie, Martinescu pierde…Bărbulescu câştigă!!!

În anul 2007, cum şeful Olt Tv nu sta în poziţie de drepţi la comanda primarului, preşedinte de PDL Olt, Darius Vâlcov, au apărut primele presiuni la adresa lui Alin Mario Martinescu. În presă! Prin cel mai citit cotidian de la aceea vreme, respectiv Gazeta de Olt. Şi, totodată, prin ziaristul de atunci Dan Bălăşescu, actualmente viceprimar de Slatina şi mâna dreaptă a lui Darius Vâlcov. O mână spală pe alta şi amândouă faţa. Alegerile din 2008 nu erau departe, ori miza era prea puternică pentru ca PDL Olt să piardă principalul organ de presă Olt Tv, mai ales că Prima Tv Slatina tindea să fie PSD-istă.

„Maurul şi-a făcut datoria”, Olt Tv slujind cu credinţă PDL Olt şi pe Darius Vâlcov deopotrivă. În luna mai 2009, Alin Mario Martinescu este forţat de Vâlcov să plece din acţionariatul lui Enero Prod Slatina, societatea care deţinea Olt Tv. El declara în presa locală următoarele: „Toată această situaţie este datorată faptului că, în ultima perioada de timp, pe postul local au fost prezentate aspecte reale şi negative din activitatea Primăriei Slatina. Totodată, se apropie campania pentru alegerile europarlamentare şi este nevoie de un post TV care să-i facă pe plac şi să fie aservit politic. Eu cred că cetăţenii slătineni trebuie să cunoască adevărul pentru că au fost mult înşelaţi de primarul Vâlcov şi acoliţii săi. Este timpul ca cineva să arate public unele dintre abuzurile, ilegalităţile şi alte fapte penale comise de Darius Vâlcov şi de unii din anturajul său. Asta am să fac în zilele următoare şi sper că alături de mine să fie mulţi slătineni, mass-media locală şi naţională… şi, cu atenţie, cei care trebuie să verifice toate aceste fapte petrecute la Primăria Slatina”.

În joc, tot atunci, mai apărea şi fostul viceprimar, încă pedelistul Vali Matei. Cel care era mandatat de acţionarul majoritar, Nicolae Alexandru Diţă, DJ-ul din Bucureşti, să preia administrarea Olt Tv. “Eu am obţinut o procură dată de către deţinătorul majoritar al acţiunilor, adică 93 la sută. El m-a desemnat pe mine să îl reprezint. Alin Martinescu deţine doar 7 la sută  din acţiuni şi el, ca administrator, a condus prost această societate. De curând, firma a primit o hotărâre de la Finanţe prin care se arată că are peste 1.000.000.000 lei datorii la bugetul statului. Eu sunt nemulţumit că bunurile societăţii ar putea fi confiscate de către Fisc dacă nu sunt plătite aceste datorii. Probabil, postul local de televiziune OLT-TV o să mai emită, dar trebuie făcut un audit financiar, pentru a vedea cum s-a ajuns la acest debit. Trebuie schimbat administratorul şi trebuie să reorganizăm societatea. Când am vrut sa verific hârtiile, nu mi s-a permis, Alin Martinescu fiind trecut ca administrator”, declara în mass-media din Olt, pedelistul de atunci, Vali Matei.

Conform hotărârii AGA a Enero Prod din 4 mai 2009, cvorum 93,33 la sută, adică procentul lui Nicolae Alexandru Diţă – alias DJ Andi, Alin Martinescu cu cele aproape 7 procente era dat afară din funcţia de administrator. În locul său venea un alt neica-nimeni, respectiv Cismaru Constantin Cristian, un tânăr de 26 de ani, slătinean, domiciliat în primăverii, bl.GA 15 , sc, C, et 4, ap. 18. De asemenea, societatea îşi suspenda activitatea pentru două luni.

Foarte tare! Dariuse! Dane şi Dane!

Din toamnă, Olt Tv porneşte cu elan muncitoresc la drum! Oficiosul PDL era condus de soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu, aflată în relaţii excelente cu primarul Darius Vâlcov. Fără alte comentarii! Totuşi, ne amuză încă un comunicat de presă din 2009, venit din partea Olt Tv şi semnat Andra Bărbulescu, prin care aceasta se afirma şi se chinuia să dea lecţii de presă versaţilor ziarişti locali. Başca, mai menţiona la acea dată că televiziunea în cauză, respectiv Olt Tv,  este independentă politic. Ha, ha ha!!! De mult nu am mai râs aşa! Aveam nevoie!

Dar să continuăm. În acelaşi timp, PDL  Olt, prin viceprimarul Dan Bălăşescu, racolează doi ziarişti cunoscuţi la Olt şi dă naştere „Săptămânalului de Olt”. Zarurile erau aruncate! Campaniile tv şi de presă scrisă erau asigurate. Sute de mii de ziare fiind scoase în perioada campaniei prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2009. PDL a reuşit astfel un rezultat bun, luând în considerare că Oltul a fost dintotdeauna roşu. Olt Tv-ul era, de asemenea, pe baricade. Pe baricadele portocalii!

În martie 2010, Săptămânalul de Olt, ziar de campanie, doar, era închis. Poate că acesta îşi va relua activitatea pentru alegerile din 2012, însă puţin probabil în aceeaşi formulă. Vorba aceea, m-ai prostit o dată, să-ti fie ruşine, mă prosteşti a doua oară, să-mi fie ruşine!

Olt Tv-ul a avut însă continuitate! Andra Bărbulescu câştiga ca salariu în 2010 nici mai mult nici mai puţin de 420 de milioane lei vechi de la Olt Tv- Enero Prod. Adică, 35 milioane lei pe lună! Să mai spunem cu cât erau plătiţi cei din Olt Tv? Da. Foarte prost plătiţi! Pentru osanalele ce le ridicau mai-marilor PDL. Mulţi fiind daţi afară din televiziunea în care lucraseră de ani buni de zile! De la vlădică, la opincă! Pilele, relaţiile şi cunoştinţele şi de ce nu pupincurismul funcţionând perfect şi în acest caz.

 • Cine e Cismaru Constantin Cristian?

Dacă cu Nicolae Alexandru Diţă, DJ Andi, discomanul din Bucureşti, ne-am dumirit! Acesta neavând de-a face cu televiziunea, decât în acte, fiind un paravan, cine e totuşi Cismaru Constantin Cristian?

Cu un efort supranatural, aveam să ne amintim de o aparent banală şedinţă de Consiliu local Slatina, din 25 iunie 2009, la proiectul „Modificarea şi completarea HCL nr.161/2009, prin care s-a aprobat înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Slatina”. Aici au fost numiţi membrii Comitetului Director al CSM Slatina- Popa Vasile, Bălaşa Marius şi Prina Minel, dar…şi directorul interimar, ţineţi-vă bine, Cismaru Constantin Cristian. Propus de primarul Vâlcov, aprobat de consilierii portocalii!

Cum consilierul PSD, Gubandru Marin, a cerut relaţii despre ilustrul necunoscut Cismaru Constantin Cristian, acesta din urmă, un tânăr timid şi cu o voce puţin sonoră a declarat următoarele: Că în 2002 a terminat cursurile Liceului Economic „P.S.Aurelian”, profil Drept administrativ, în 2006 a absolvit Facultatea de litere – specializare română-engleză, ianuarie-mai 2007 profesor limba engleză CN „Radu Greceanu”, 2007-2008 – supervizor SSP AIR UK Anglia, din 2008 fiind consilier al primarului Darius Vâlcov. De asemenea, a mai amintit că e legitimat de 10 ani ca fotbalist la diverse cluburi. Dar nu asta ne intrigă, ci faptul că din 2006 este consilier personal al lui Vâlcov, ceea ce e bine, precum şi faptul că a minţit prin omisiune. Prietene, Cismaru Constantin Cristian, din 4 mai 2009 erai şi administrator la Enero Prod, societate ce deţinea OLT TV, unul din cele mai importante posturi locale din ţară, ori tu pe 25 iunie 2009 nu ai spus asta în faţa consilierilor locali. De ce? Şi cât de legal e acest lucru? În plus, un boss de televiziune se pretează la o muncă la stat?

Dar despre CSM Slatina, Cismaru Cristian şi cele peste 35 miliarde lei vechi cheltuite cu acest club, într-un material viitor. Întrebăm aşa într-o doară, CSM Slatina a sponsorizat cumva Olt Tv? Aşteptăm, cu drag, o eventuală negaţie din partea conducerii clubului! Şi apropo, lumea spune că Cismaru ar fi rudă cu cine trebuie, respectiv cu Darius Vâlcov.

Deh, lumea vorbeşte!

 • Retehnologizarea HD a Olt Tv, pe banii publici de la Elena Udrea!!!

De Olt Tv a auzit şi presa centrală în 2011! Tocmai datorită sau din cauza, la alegere, finanţării venite din partea Elenei Udrea de la Dezvoltare.

Dar să nu mai comentăm şi să vedem ce scrie mass-media centrală despre Olt Tv şi Enero Prod: „Din 2008, televiziunile din România au început să transmită în format HD (High-Definition), Tvr şi Pro Tv dând startul. În primăvara acestui an, televiziunea locală Olt Tv a intrat într-un proces de retetehnologizare prin Programul Opreraţional Regional (Regio) al Ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea.

Televiziunea locală Olt Tv s-a născut la sfârşitul lunii august 2006. Din motive politice, televiziunea a “decedat” puţin în mai 2009, urmând ca o lună mai târziu la cârma postului să vină soţia deputatului de Olt, Daniel Bărbulescu. De atunci, postul a devenit Tvr-ul vremurilor comuniste, care arată realizările primăriei şi a fruntaşilor PDL. Pe 23 martie a.c. a început procesul de retehnologizare prin programul Regio – Elena Udrea – bani publici. Deci putem spune că: “Aici sunt banii dumneavoastră”. Beneficiarul programului este o firmă interesantă pe nume Enero Prod S.R.L., cu care primăria a mai colaborat când a venit vorba de proiecte măreţe.

În luna martie, televiziunea Olt Tv a fost nominalizată în Top 30 televiziuni locale din România, reuşind să adune doar 235, clasându-se pe locul 5.”

Acestea fiind zise, ne mai rămâne o întrebare, cum dracu poţi să închei un astfel de material de presă? Nu am găsit nici un răspuns. Probabil, pentru că subiectul nu este încă închis. Avem multe întrebări de pus şi răspunsuri de aflat la îmbârligăturile din televiziunea locală. Deocamdată am făcut o radiografie a acesteia. Diagnosticul îl vom pune mai târziu!

UPDATE: Din 2 aprilie 2012, portocaliul Darius Vâlcov “se muta” cu bagaje cu tot la PSD Olt. Care va fi destinul fostului Novel, actualmente Olt Tv? Probabil unul roşu. Reîntoarcerea la…matcă! Ş.A.M.D. nu?

Florin Deaconu

Advertisements

Discussion

2 thoughts on “MAFIA Olt TV, de la Novel TV-ul pesedist, la Olt TV-ul pedelist!

 1. foarte tare!

  Posted by laura | 11,03,12, 10:01 am
 2. olt tv hd ? c’mon man, pai ce sa transmita astia in hd ? hd-ul trebuie sustinut cu programe de foarte buna calitate, nu cu recitaluri tulburi ale puterii locale. sa le spuna si lor cineva, in caz ca n-au aflat !

  Posted by Florin | 12,03,12, 9:20 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts

March 2012
M T W T F S S
    Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: